Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekompatibilni

(NE)KOMPAKTNA KOALICIJA Tko to remeti krugove vladajuće koalicije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da nije sve ružičasto u partnerstvu HDZ-a i Mosta potvrdio je i ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

Odnosi unutar koalicije, a prvenstveno oni između vladajućeg HDZ-a i partnera iz Mosta, očito je, ne utječu samo na sliku u Hrvatskoj. I dok se tim odnosima bave i kreditne agencije, vladajuća ekipa probleme u svojem svakodnevnom polemiziranju i neusklađenim porukama ne vidi.

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci

Da nije sve ružičasto u partnerstvu HDZ-a i Mosta potvrdio je i ministar vanjskih poslova Miro Kovač. Kao gost na izbornom saboru partnera Pravaša pozvao je sve na neophodno zajedništvo.

'Treba nam vaša snaga i vaša potpora u Saboru, moramo biti kompaktni i moramo s kolegama iz Mosta puno razgovarati i treba puno strpljenja da kolege iz Mosta uvjerimo da moramo biti kompaktni jer radi se o sudbonosnom trenutku za Republiku Hrvatsku', poručio je ministar vanjskih i europskih poslova, Miro Kovač.

Nekompatibilnost se vidi svakodnevno. U petak je Most partnerima srušio kvorum jer nisu se baš razumjeli. 'Tek smo negdje, nema ni dva mjeseca, puno se očekuje i naravno ima pojedinaca koji se jave kao remetilečki faktor', kazao je saborski zastupnik Mosta, Ivan Lovrinović.

Pravašima nije bitan Most, samo partner HDZ. 'Nama je primarno imati dobre odnose s onin strankama s kojima smo izašli na izbore, ostvarili relativnu pobjedu i bili relativni pobjednici', kazao je predsjednik HSP AS-a, Ivan Tepeš.

Proračun kritiziraju i članovi Domoljubne koalicije. No neće ga rušiti.

'Nije lako glasati protiv ili za, ali učinit ćemo sve da se proračun popravi, izvršenje proračuna, a ne plan koji je bio veći, koji je identičan kao proračun za 2016. Ako su izvršenje i plan isti, gdje su reforme?', pitao se predsjednik HSLS-a, Darinko Kosor.

'Ona prava stvar slijedi nakon proračuna, kada se treba donijeti rekonstrukcija Vlade, reformski zakoni, da se 2017. krene s ozbiljnim rezovima i reformama', rekao je Branko Hrg, predsjednik HSS-a.

Neslaganja koalicija nisu neuobičajena. No Hrvatska ima posebnu situaciju. MOST nije klasična politička stranka niti je njihova suradnja s HDZ-om klasična koalicija.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene