Ministrica Eu fondova Gabrijela Žalac (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Ministrica Eu fondova Gabrijela Žalac (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Ministrica EU fondova Gabrijela Žalac oglasila se na Facebooku u subotu navečer o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovala. Djevojčicu je nakon operacije ministrica posjetila u bolnici.


Na Facebook stranici ministrice Žalac objavila je kako je u bolnici posjetila 10-godišnju djevojčicu koja je nakon prometne nesreće operirana.

Vezani članci Policijski očevid (Foto: Arhiva/Pixsell,Ivica Galovic) Težak frontalni sudar u Garešnici: Liječnici vozaču koji je izazvao nesreću nisu uspjeli spasiti život Gabrijela Žalac u Slavoniji (Foto: Davor Javorović/Pixsell) Sve afere Gabrijele Žalac: Bez važeće vozačke naletjela na djevojčicu, misteriozni Mercedes i kuma koja bježi s mjesta nesreće

Objavu ministrice prenosimo u cjelosti.

''Nakon ovog nesretnog dana, još jednom iskazujem duboko žaljenje zbog nesreće. Posjetila sam svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja. Srećom, potkoljenica je sanirana samo repozicijom i fiksirana longetom. Moje misli i molitve su uz djevojčicu i njezinu obitelj te joj želim što brži oporavak.

Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu'', napisala je Žalac. 

Podsjetimo, u subotu u jutarnjim satima u Vinkovcima ministrica je osobnim automobilom naletjela na djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala kolnik.

Dijete je nakon nesreće prevezeno u bolnicu u Vinkovcima odakle je zbog prijeloma desne potkoljenice prebačeno u bolnicu u Osijeku. Radi se o desetogodišnjoj djevojčici koja je uspješno operirana i izvan je životne opasnosti.

Policija je potvrdila da ministrica nije vozila pod utjecajem alkohola niti je prekoračila dozvoljenu brzinu.

Nakon očevida u policijskom izvješću je potvrđeno da je ministrica imala nevažeću vozačku dozvolu, što je potaknulo pitanja o potencijalnoj ostavci. Iz Vlade su za DNEVNIK.hr potvrdili da ne očekuju ministričinu ostavku.