Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Moja dugina obitelj"

Divjak o slikovnici o istospolnim obiteljima: "Trebamo graditi tolerantno društvo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je kako nije dobila nikakav službeni zahtjev vezan uz slikovnicu "Moja dugina obitelj", te poručila da treba graditi otvoreno i tolerantno hrvatsko društvo i na taj način javno komunicirati.

Novinari su zatražili da ministrica prokomentira to što neki roditelji ne odobravaju mogućnost da se prva slikovnica o istospolnim obiteljima na hrvatskom jeziku "Moja dugina obitelj" donira zainteresiranim vrtićima i školskim knjižnicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Francuskom institutu Predstavljena prva hrvatska slikovnica o istospolnim obiteljima "Moja dugina obitelj" Dugina obitelj (Ilustracija iz knjige) Vigilare pisao ministrici Divjak Izlazi prva slikovnica o istospolnim obiteljima "Moja dugina obitelj"

"Ne bih se miješala u osobne izbore roditelja i njihove djece. Mi nikakve službene zahtjeve nismo dobili. Osobno mislim kako treba graditi društvo otvoreno i tolerantno i da na taj način učimo javno komunicirati", rekla je Divjak novinarima pred Banskim dvorima.

Hrvatska je dobila prvu slikovnicu o istospolnim obiteljima u izdanju udruge Dugina obitelj, koju udruga planira donirati zainteresiranim vrtićima i školama diljem zemlje. Tim je povodom katolička udruga Vigilare uputila ministrici Divjak otvoreno pismo u kojem pita hoće li se dozvoliti ulazak slikovnice u vrtiće i škole, jer se radi o njima neprihvatljivoj političko-ideološkoj agendi. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene