Upute, ilustracija
Upute, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Dolazeći na sjednicu Vlade ministri su ispred Banskih dvora komentirali ispunjavanje imovinskih kartica koje neki ministri ne znaju ispuniti.


Ministar branitelja Tomo Medved uoči sjednice Vlade komentirao je ispunjavanje imovinskih kartica koje je problematično nekim njegovim kolegama. Posljednji od njih je ministar obrane Damir Krstičević koji je naveo pogrešnu kvadraturu kuće i umanjio njenu vrijednost.

Vezani članci Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec A ima najmanje 300 kvadrata: Za Žinićevog zamjenika Rosavca luksuzna kuća u vinogradu je samo - klijet Ivo Žinić Žinić ne želi govoriti o skandalu: "Kuću sam dobio kao i svi beskućnici. Plenković? Nisam s njim razgovarao o povjerenju"

"Očito je da moramo više pozornosti posvetiti ispunajvaju imovinske kartice i svih detalja koji su predviđeni u kartici. Što se tiče Krstičevića, vidio sam da je dao očitovanje i ranije tražio dopunu imovinske kartice. Tu ne vidim nikakav problem, ne vidim da je na bilo koji nančin oštetio državu. Mene premijer nije upozorio. Ja sam svoju karticu ispunio kad sam izabran na dužnost i uvjeren sam da sam ju ispunio ispravno", rekao je Medved.

"Unutarstranački izbori su predviđeni u 2020. godini, bit će raspisani u veljači", kaže Medved.

"O tome intenzivno razgovaram s članstvom, razmišljam i promišljam o izazovima koji su pred strankom i Hrvatskom u nadolazećem razdoblju", komentirao je navode da će biti zamjenik predsjednika HDZ-a.

"Važno je da kampanja bude usmjerena s optimizmom i jasnim ciljevima o daljnjem vođenju stranke. HDZ je jadno pozicioniran u desnom centru. Uloga HDZ-a u stvaranju domovine, u ostvarivanju strateških ciljeva", rekao je Medved.

"Nije to velika pogreška. Nije da ga branim", komentirao je Oleg Butković Krstičevićeve pogreške u imovinskoj kartici te pobjegao novinarima.

"Svatko može govoriti u svoje ime. Prvi put sam je ispunila 2016. i svaki put sam to radila s velikom pažnjom", kaže ministrica kulture Nina Ouljen Koržinek.

"Prijavio sam sve što imam od nekretnina u Zagrebu, napisao sam sve kako je. Ne želim komentirati podatke kolega, jer taj sustav je takav kakav je, ima određenih stvari koje se mogu poboljšati", rekao je ministar financija Zdravko Marić koji se pita zašto su ukinute sigurnosne provjere.

"Svi mi stavljamo vrijednosti koje smatramo da su odgovarajuće. Pitanje je je li to tako na tržištu", rekao je Dražen Bošnjaković.

"Moja je imovinska kartica bila predočena javnosti u kolovozu. Tada sam rekao da će biti manja kad više ne budem ministar. Imam troje odrasle djece", rekao je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman koji kaže da je upisao u imovinsku karticu i više nego što je trebalo.

"U Njemačkoj ne postoji imovinska kartica. Tamo postoje institucije koje se bave dužnosnicima", dodaje Grlić Radman.

Plenković: Ne djeluje mi to dramatično

"Kada je u pitanju moralni integritet premijera, on je najbolji hrvatski premijer, najbolji čovjek s moralnom vertikalom. On je primjer kako se može voditi politika i pozicionirati zemlja. Prvi hrvatski predsjednik bio bi sretan da vidi koju poziciju Hrvatska ima u međunarodnim odnosima", rekao je Grlić Radman.

"Ne djeluje mi ovo tako dramatično. Mislim da je on to sve objasnio", izjavio je Plenković na upite novinara o imovinskoj kartici ministra Krstičevića.

Zbog zatajenja imovine u imovinskim karticama iz Plenkovićeve je vlade dosad otišlo četvero ministara - Lovro Kuščević, Goran Marić, Tomislav Tolušić i Milan Kujundžić.