Manje-više svi članovi dosadašnje vlade sjedit će i u novoj, osim ministara Garija Capellija, Dražena Bošnjakovića, Vesne Bedeković, Blaženke Divjak i Marka Pavića. A pitanje je kakva je struktura nove Vlade – tko je najmlađi, tko najstariji, tko među imućnijima? Zavirili smo u njihove imovinske kartice.


U novu utakmicu uz proširenje svog resora, kao najmlađi ministar u novoj Vladi kreće Josip Aladrović. Uz rad i mirovinski sustav u fokusu će mu, po novome, biti obitelj i socijalna politika. 35-godišnji Aladrović ima jedan kredit, jedan stan u Zagrebu i oranicu u Brodskom Drenovcu.

Najimućniji ministar sa čak sedam nekretnina

Vezani članci Premijer optimističan, podaci su obrabrujući ali zaraza nije prošla Plenković o koronavirusu: "Već tri tjedna imamo stagnaciju, ali opasnost nije iza nas." Govorio i o nuspojavama cijepljenih Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju: Počinje odbrojavanje do prvog odlaska?

Najimućniji ministar u novoj Vladi i dalje ostaje ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman. ''Ne znam, ne razmišljam o tome, ali siguran sam da je moja imovinska kartica puno manja nego prošle godine u ovo vrijeme'', kaže na pitanje o svojoj imovinskoj kartici.

Jedan je od rijetkih koji nema kredit, ali zato posjeduje pregršt nekretnina. Vlasnik je četiriju stanova i triju kuća s okućnicom. Većinu nekretnina stekao je darovnim ugovorom. Ima i udjele u nekoliko tvrtki.

Podeblju imovinsku karticu ima i ministar zdravstva Vili Beroš. Uz sat od 35.000 kuna, Vili Beroš može se pohvaliti s četiri stana koje je mahom naslijedio, ali i kućom na Jelsi, a ima i dva vinograda. Na pitanje ima li kakvih promjena, Beroš kratko odgovara: ''Sve je po starom.''

Najoskudnija imovinska kartica

Najoskudniju karticu ima pak ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica. Osim dva automobila i jednog čamca te štednje od 10.000 eura i još dodatnih 50.000 kuna, ministar na sebi nema prijavljenu niti jednu nekretninu.

Nova ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac zajedno sa suprugom ima dva stana i brod u vrijednosti od 260.000 kuna. Ima i kredit od 154.000 eura koji je uzela na 25 godina.

Dva kredita ima i ministar financija Zdravko Marić, a više od pola plaće mora odvojiti za plaćanje rata. Ipak, ima i štednju od 25.0000 dolara i još 25.000 eura. Tu je i sat vrijedan 50.000 kuna.

Ministar obrazovanja najstariji u Vladi

Nakon brojnih poteškoća s popunjavanjem imovinskih kartica u sad već bivšoj Vladi, novi potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved vjeruje da takvih problema više neće biti. ''Ja vjerujem da će se u tom pogledu svatko od nas posebno potruditi uložiti malo više energije i pozornosti kako te kartice ne bi imale tehničkih poteškoća'', poručio je.

Svoju imovinsku karticu morat će predati i dvoje novih ministara – ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ali i najstariji ministar u sastavu nove vlade Radovan Fuchs.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr