Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZDRAVSTVENO NEISPRAVNA

Zbog pesticida: S hrvatskog tržišta povlači se rajčica šljivar talijanskog proizvođača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na stranicama tvrtke Domovina Trade istaknuta je obavijest kako oni koji su na veletržnici i hladnjači od njih 20. rujna kupili rajčicu šljivar trebaju to vratiti jer je ona zdravstveno neispravna.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u ponedjeljak o povlačenju i opozivu proizvoda - rajčica šljivar, svježa, nepakirana, LOT 38/4, podrijetlom iz Italije, zbog utvrđene prisutnosti pesticida klorpirifosa. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Dvije serije Jeste li je kupili? Povlači se morska sol Povlačenje proizvoda Podravke, ilustracija Objavila Podravka Povlači se poznata morska sol: Provjerite police!

Distributer proizvoda iz Italije je tvrtka ORTOPADOVA SAS, Padova, Italija, a proizvod na tržište Republike Hrvatske stavlja tvrtka za poslovanje s hranom Domovina Trade d.o.o., Zagreb.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima, dodaju iz Ministarstva.

Na stranicama tvrtke Domovina Trade istaknuta je obavijest kako oni koji su na veletržnici i hladnjači od njih 20. rujna kupili rajčicu šljivar trebaju to vratiti jer je ona zdravstveno neispravna. (D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene