Ministarstvo poduzetništva i obrta subvencionirat će kamate na kredite Hrvatske banke za obnovu i razvoj.


Država će sa 3 milijuna kuna pomoći mladim poduzetnicima i početnicima, subvencioniranjem kamata na kredite Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Vezani članci Prosvjed poduzetnika u Zagrebu - 1 Čak 30 posto poduzetnika još nije dobilo potporu za očuvanje radnih mjesta ili im je ona isplaćena djelomično Slika nije dostupna Poticaj za poduzetnike početnike: Kredit za koji vam ne trebaju garancije

''Uvjereni smo da će ovaj program dati uspjeha i omogućiti ono što želimo - da se ljudi jednostavnije odluče za biznis i da budu uspješni uz što niže troškove'', rekao je Maras.

>>Poticaj za poduzetnike početnike: Kredit za koji vam ne trebaju garancije

Oni koji zadovolje uvjete natječaja, mogu se nadati kamatnoj stopi od svega 2 posto. Udruženje obrtnika upozorava da i ova mjera koju je pripremilo Ministarstvo poduzetništva i obrta ima kriterije koji neće pomoći velikom broju poduzetnika.

''Mi smo predlagali da sredstva budu dostupna na razini od 30 tisuća kuna na dalje, 70 tisuća kuna su već ozbiljna sredstva, osobito za početnike. Isto tako u dijelu koji se odnosi na nabavku strojeva rabljeni strojevi nisu priznati'', rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook