Građani koji su u potresu ostali bez domova ovim su rješenjima dobili i popis stanova koje mogu unajmiti ako već sami nisu pronašli pogodan stan. Dodijeljeno je 16 rješenja, a građani i dalje mogu predati zahtjeve.

Galerija


Ministarstvo državne imovine dodijelilo je 16 rješenja o sufinanciranju najma stanova. Rješenja su podijeljena u Cvjetnom naselju i Ministarstvu. Građani oštećeni u potresu, ovim su rješenjima dobili i popis stanova koje mogu unajmiti ako već sami nisu pronašli pogodan stan. 

Vezani članci Potres, Zagreb Opet novi potres u Zagrebu, ovog puta 2,3 po Richteru: "Već sam uzela bebu u ruke i krenula trčati van" Potres u Zagrebu "Taj odvratni huk": Jutros novi potres u Zagrebu, ovaj put jačine 2,3 po Richteru

Građani i dalje mogu predavati svoje zahtjeve, a oni koji su predali nepotpune, danas su ih u mobilnom uredu Ministarstva u Cvjetnom naselju nadopunjavali.

Mobilni ured obišao je i građane u Markuševcu, a obići će i ostale dijelove Zagreba gdje su oštećenja najveća.

"Dobili smo rješenje koje smo eto konačno i dočekali", kaže Slavko Skender iz Zagreba.

"Mislim da ćemo u ponedjeljak imati dodatna rješenja koja će ići prema onima koji su podnosili zahtjev i ono što bih ja želio da mi ovdje u centru Cvjetnom kroz dva do tri tjedna zaključimo sve predmete. Jedan dio ćemo uspjeti riješiti u suradnji s ministarstvom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, a za drugi dio morat ćemo sjesti, razgovarati s jedinicama lokalne samouprave i Gradom Zagrebom", rekao je Mario Banožić, ministar državne imovine.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr