Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar poručio

'Huliganima smo osigurali mjesto u zatvoru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je tijekom derbija između Rijeke i Hajduka lakše ozlijeđeno više osoba među kojima i jedno dijete, ministar Željko Jovanović najavljuje da će huligane slati u zatvor.

Huligani su jučer tijekom utakmice u Rijeci bacali zapaljene baklje među publiku te je došlo do okršaja navijača s policijom. Iz policije navode da je pri uspostavljanju javnog reda i mira na stadionu policija uporabila sredstva prisile prema više osoba, te da je prije utakmice preventivno privedeno 26 osoba.

Pročitajte i ovo Split - 3 utakmica visokog rizika Ulice Splita pod opsadom policije: "Na 30.000 ljudi, osam ih je privedeno, evo zbog čega" Slika nije dostupna Traže ostavku ministra 'Nedopustivo je Jovanovićevo toleriranje ispada srpskih navijača'

Nerede i kažnjavanje huligana najavio je ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović. 'Riječka nogometna priča ove je godine jedna bajka, bajka koja je vratila navijače na stadione, potaknula mlade da se bave sportom, i sve što se jučer događalo je poticaj da što prije donesemo sve potrebne odluke koje će omogućiti da realiziramo sve planove koji već postoje da spriječimo huligane da dolaze na stadione, da teroriziraju većinu navijača koji su došli uživati u nogometu i da spriječimo mogućnost ugrožavanja života. Jučer su na tribini koja je uvijek tradicionalno namijenjena za dolazak roditelja s djecom, bili klinci. Upravo sam zato za sutra dogovorio s ravnateljem unutarnjih poslova hitnu, izvanrednu i prvu sjednicu novooformljenog tijela nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu, kako bi vidjeli što činiti da jasno poručimo huliganima da smo im osigurali mjesto u zatvoru', rekao je ministra Jovanović.

>> Bilanca divljanja huligana: Teže ozlijeđen policajac i lakše DIJETE!

'Nema više popuštanja, čekanja, odlaganja, stalno smo govorili o tome da huliganima nije mjesto na stadionu, ali oni i dalje dolaze na stadione. Moramo vidjeti gdje smo zakazali svi, od nogometnih klubova, preko organizatora, Nogometnog saveza, Ministarstva unutarnjih poslova, pravosuđa, da vidimo na koji način spriječiti da huligani dođu na stadione, a ako počine bilo kakav prekršaj, koji ugrožava sigurnost ostalih navijača, da istog časa budu uhićeni, da dobiju zatvorsku kaznu, novčanu kaznu. Primjeri iz Europe postoje, npr. engleski navijači koji su danas mirni kao bubice', rekao je Jovanović

'Bilo je dovoljno vremena da i klubovi sa svojim navijačima, sa navijačkim skupinama pokušaju kroz preventivni rad učiniti da stadioni budu mjesto uživanja u sportu. Jučer je Benko postigao jedan od najvećih golova hrvatske nogometne lige, a danas nitko ne priča o tome. Priča se o divljanju na stadionu', zaključuje Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene