Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostojić posjetio ozlijeđenog mladića

Ministar zdravlja apelira: 'Petarde nisu igračke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetio je danas u Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb mladića koji je jučer teško ozlijeđen u igri petardama, zbog čega je zadobio teške ozljede šaka, oka i desne natkoljenice.

Ostojić je iskoristio posjet da bi ukazao na opasnost od eksplozivnih sredstava te apelirao na roditelje, djecu, trgovce ali i medije na oprez.

'Apeliram na sve odrasle da ne upotrebljavaju petarde jer tako uče djecu krivo. Petarde nisu igračke, one kao i sva ostala pirotehnička sredstva mogu dovesti do teških tjelesnih ozljeda', kazao je ministar zdravlja u nazočnosti oca ozlijeđenog 18- godišnjaka.

Poseban apel uputio je trgovcima da postupaju u skladu sa zakonom i da petarde ne prodaju djeci i mladima. 'Božićne blagdane smo proveli u miru, pa neka provedemo i novogodišnje', poručio je.

Liječnik Klinike za kirurgiju dr. Goran Veir izjavio je da je pacijent izvan životne opasnosti ali da mu predstoji još niz operacija kako bi mu se očuvala funkcija šake te omogućio život sa što manje invaliditeta.

Otac Marijan Kranjec zahvalio se na medicinskoj pomoći kojom je spašen život njegova sina, koji se osjeća bolje i dobro drži unatoč teškoj situaciji. Rekao je da je mladić od više petardi želio napraviti jednu veću a da je do eksplozije došlo kada je uz pomoć čavla pokušao načiniti rupu za fitilj.

'Nadam se da će se oporaviti i da će danas-sutra živjeti opet normalno', rekao je otac. (HINA)
 

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene