Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na odluku INE

Ministar Ćorić: Radnici sisačke rafinerije ne trebaju strahovati za svoju budućnost

Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr)
Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nakon predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, na odluku INE da zatvori dio postrojenja u sisačkoj rafineriji, oglasio se i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

U petak je Ina izvjestila o pripremi prijedloga organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak koji uključuju i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovici ove godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve demantirao Tomislav Ćorić: "Nikad u životu nisam s Plenkovićem razgovarao o Škugoru" Slika nije dostupna Afera koja trese Hrvatsku Vanđelić progovorio o Ini, tvrdi da je Ćorić sve znao: "Poslao sam svima mail. Godišnje gubimo 200 milijuna eura, očito postoji problem..."

Dužnosnici Mosta u subotu su reagirali na priopćenje i ocijenili kako je Vlada napravila loš kompromis te tvrde kako je krajnji cilj MOL-a potpuno zatvaranje rafinerije.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, smatra suprotno.

"To nije početak gašenja, nastavlja se biznis dalje. Činjenica da jedno postrojenje u Sisku neće raditi u narednom razdoblju je posljedica činjenice da je u poslovnom planu za 2018. predviđena integracija Rijeke i Siska u kontekstu rafinerijskog biznisa što bi prema tom planu trebalo značiti unaprijeđenje tog biznisa", rekao je Ćorić.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović također je komentirala odluku Ine o Rafineriji Sisak, ona upozorava da bi to bila katastrofa za tisuće ljudi.

"Ono što je važno za radnike sisačke rafinerije pa i ovog pogona je da će im biti ponuđena adekvatna mjesta, odnosno otpremnine i u tom kontekstu oni ne trebaju strahovati za svoju budućnost", poručio je Ćorić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene