Nakon predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, na odluku INE da zatvori dio postrojenja u sisačkoj rafineriji, oglasio se i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Galerija


U petak je Ina izvjestila o pripremi prijedloga organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak koji uključuju i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovici ove godine.

Vezani članci Milan Kujundžić (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 2 Kujundžić: ''Vjerujem da će Vlada pronaći način da podigne plaće u zdravstvu. Moramo zadržati liječnike i sestre'' Gost Dnevnika Tomislav Čorić (Foto: Dnevni.hr) Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV ministar o otkupu Ine: ''Naišli smo na nesuglasice. Ugovor nije potpisan''

Dužnosnici Mosta u subotu su reagirali na priopćenje i ocijenili kako je Vlada napravila loš kompromis te tvrde kako je krajnji cilj MOL-a potpuno zatvaranje rafinerije.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, smatra suprotno.

"To nije početak gašenja, nastavlja se biznis dalje. Činjenica da jedno postrojenje u Sisku neće raditi u narednom razdoblju je posljedica činjenice da je u poslovnom planu za 2018. predviđena integracija Rijeke i Siska u kontekstu rafinerijskog biznisa što bi prema tom planu trebalo značiti unaprijeđenje tog biznisa", rekao je Ćorić.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović također je komentirala odluku Ine o Rafineriji Sisak, ona upozorava da bi to bila katastrofa za tisuće ljudi.

"Ono što je važno za radnike sisačke rafinerije pa i ovog pogona je da će im biti ponuđena adekvatna mjesta, odnosno otpremnine i u tom kontekstu oni ne trebaju strahovati za svoju budućnost", poručio je Ćorić.