Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i sami smo shvatili

Božinović: ''U šest mjeseci dvije kaznene prijave za zločine na Ovčari''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da su tijekom šest mjeseci, koliko djeluje radna skupina za istraživanje ratnih zločina na području Vukovara, podignute dvije kaznene prijave za ratne zločine na području Ovčare.

"Ravnateljstvo policije i Ministarstvo unutarnjih poslova samo je došlo do zaključka da ne možemo biti zadovoljni rezultatima i dinamikom kojom se provode istraživanja ratnih zločina na području Vukovara", rekao je Davor Božinović na godišnjoj vježbi interventne policije 2018.

Pročitajte i ovo Ilustracija Početkom rata Optuženi da su na Baniji ubijali civile među kojima i maloljetnike: Sad se optužnica za jedan od najtežih zločina - raspala Slika nije dostupna TUŽNA OBLJETNICA Vukovar se prisjeća najtežeg dana u povijesti

Zbog toga je glavni ravnatelj policije je 13. veljače osnovao radnu skupinu za istraživanje ratnih zločina na području Vukovara, točnije Ovčare, dodao je Božinović.

"Ovo vodstvo policije i Ministarstva unutarnjih poslova prvi put je osnovalo takvu radnu skupinu, upravo zbog toga da se intenziviraju kriminalistička istraživanja i napravi analiza svega što je dosad poduzeto i sistematizira građa", rekao je ministar.

U nekih šest mjeseci podignute su dvije kaznene prijave za ratne zločine na području Ovčare, istaknuo je Božinović komentirajući najavu prosvjeda za 13. listopada u Vukovaru zbog sporosti institucija u rješavanju pitanja ratnih zločina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene