Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O turističkoj sezoni

Božinović: "Sigurnost je hrvatski brand po kojem postajemo prepoznatljivi u svijetu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je u ponedjeljak u Zadru da je ovogodišnja turistička sezona u sigurnosnom smislu bila više nego povoljna te da ju je bilježila odlična međuinstitucionalna, ali i međunarodna policijska suradnja.

"Ta je činjenica za svaku pohvalu zbog suvremene sigurnosne problematike, zbog sve većeg broja turista iz stranih zemalja koji ljetuju kod nas, kao i zato što je, prema brojnim istraživanjima, sigurnost ocjenjena kao drugi kriterij temeljem kojega se bira mjesto za odmor. Svojim odgovornim radom hrvatska je policija još jednom potvrdila da je Republika Hrvatska sigurno mjesto za odmor, da je sigurnost naš brend, po kojem postajemo prepoznatljivi u svijetu", kazao je Božinović.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Napad VIDEO/FOTO Iran napao Izrael dronovima i raketama: Mnogi su oboreni, ranjeno dijete, eksplozije i sirene u raznim dijelovima zemlje

Dodao je i da je dobrim rezultatima doprinijelo i osnivanje Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone u Zadru, kao "jedinstvene točke rukovođenja policijskim poslovima".

Podsjetio je da je stožer radio od 16. lipnja do 15. rujna, u njemu je uz policiju bila i Gorska služba spašavanja, vatrogasci, predstavnici Ministarstva obrane i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Zadarski župan Božidar Longin također je izrazi zadovoljstvo stanjem sigurnosti na području koje pokriva zadarska policija te naglasio iznimnu važnost kvalitetnog rada policije kao jamca sigurnosti.

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, istaknuo je napore koje grad ulaže u segmentu sigurnosti i materijalnoj pomoći policiji u svakodnevnom radu.

Božinović, Longin i Dukić ranije su potpisalo sporazum koji će omogućiti dovršetak zgrade I policijske postaje Zadar u Ulici Stjepana Radića. U obnovljenu zgradu preselit će postaja koja je do sada smještena u zgradi u vlasništvu Ministarstva pravosuđa na Poluotoku.

Time će se, kako je istaknuto, omogućiti veća efikasnost i operativnost policije, a istovremeno sudu omogućiti korištenje većeg prostora.

Prilikom potpisivanja ministar Božinović je naglasio da je njegova zadaća hrvatskoj policiji osigurati apsolutno sve što je potrebno kako bi ona u svom poslu očuvanja javnog reda, mira i sigurnosti bila što djelotvornija, izvijestio je MUP.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene