Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna otkud Opari informacije o uhićenju

Božinović o ubojstvu koje je šokiralo Hrvatsku: "Policija nije imala saznanja o povezanosti počinitelja i žrtava"

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović na konferenciji za medije osvrnuo se na stravično trostruko ubojstvo u Splitu koje je šokiralo Hrvatsku.

Božinović je na početku konferencije rekao je kako je cijelo vrijeme bio u kontaktu s načelnikom splitske policije i Glavnim ravnateljem policije.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Policija sve istražuje Brutalan zločin u susjedstvu: Muškarac ubio suprugu sjekirom, tijelo pronašla kći Suđenje Filipu Zavadlavu - 4 ponovljen postupak FOTO Novi show Filipa Zavadlava na sudu: "Pa ja ne znam pričati talijanski! Momci su nešto krivo shvatili"

"Ni u jednom trenutku nisam sumnjao da će policija uhvatiti počinitelja i vratiti sigurnost na ulice Splita", rekao je. 

"Opara informaciju o uhićenju nije mogao dobiti od mene"

Istaknuo je kako ima povjerenje u stručnost hrvatske policije. 

"Naravno da je taj događaj izazvao strah i zabrinutost. Imamo potpuno povjerenje u stručnost, profesionalnost i efikasnost hrvatske policije. Učinit ćemo sve da percepciju sigurnosti dovedemo do razine da se ljudi osjećaju sigurnima.Policija je po pitanju organiziranog kriminala napravila rezultate koji su bolji nego u proteklom razdoblju", kaže Božinović. 

Upitan zašto je Opara bio taj koji je obavijestio javnost o uhićenju, a ne policija, Božinović je kazao kako je policija rekla da Opara nije dobio informaciju od njih.

"Informaciju nije mogao dobiti od mene jer u trenutku kad smo se mi čuli, on još nije bio uhićen. Ne znam otkud mu informacija ", rekao je Božinović. 

"Snimka nije jedini trag"

Poručio je kako ga zabrinjava percepcija javnosti te želi ukazati da je policija radila posao profesionalno.

"Policija nije imala saznanja koja bi povezala počinitelja s žrtvama. Oni jesu bili od ranije poznati policiji, ali nije bilo veze koje bi ih spajala u konkretnom slučaju", kazao je.

O snimci ubojice kako s puškom u ruci šeće gradom,  kaže kako to nije jedini trag po kojem je policija postupala.

O požaru u Andraševcu

Osvrnuo se i na stravičan požar u Domu za starije u Andraševcu u kojem je poginulo šestero štićenika.

"Inspekcija civilne zaštite tj. Protupožarna inspekcija MUP-a je tamo bila kad se tražilo proširenje djelatnosti, mislim da se radi o 2012. godini. Protupožarni inspektori izlaze na teren kad se neki objekt proširuje. Cijeli kompleks pitanja je sada predmet kriminalističkog istraživanja, vidjet ćemo kakvi će biti zaključci i epilog", rekao je Božinović. 

Na izjavu Karla Resslera kako premijer Andrej Plenković više nema njegovu "bianco podršku" Božinović je ustvrdio kako je siguran da će u trenutku izbora stati iza njega. 

Ubojstvo komentirali i predsjednica i splitski gradonačelnik

O ubojstvu u Splitu su se danas oglasili i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara te predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Podsjetimo, u stravičnom krvavom pohodu 25-godišnji Filip Zavadlav u Splitu je ubio trojicu muškaraca. Danas je trebao biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu, no kako doznajemo, trostruki ubojica nije bio u stanju iznijeti obranu. Ispitivanju je prisustvovao i vještak psihijatar.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku.

Policija je u nedjelju za vrijeme pretrage u stanu jedne od žrtava pronašla 135 grama kokaina, a oko 18 sati pronađena je i automatska puška kojom su ubijena trojica mladića. Na konferenciji za medije iz policije su kazali da je Zavadlav iz puške ispalio 36 metaka i oštetio dva vozila, a u jednom od tih automobila bile su i tri osobe koje nisu bile meta napada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene