Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos na granici:

'Čekam 38 sati, umorniji sam no što bih bio da radim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već treći dan ne nazire se kraj kolonama kamiona koji čekaju na ulazak u Hrvatsku iz Srbije. Unatoč tome, Carinska uprava izdala je priopćenje u kojem tvrde da nema nikakvih većih zastoja.

Prema graničnom prijelazu Bajakovo kolona je duga 10 kilometara. Više od 1000 vozača do hrvatske granice putuje 24 sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija ponedjeljak je nova subota Ogromne gužve na cestama: Kilometarske kolone u smjeru mora, pogledajte gdje je najgore Slika nije dostupna Problemi na Bajakovu Kolona kamiona nastala i prema Srbiji, s druge strane čeka se 24 sata

Nespremnost dijela vozača, povremeni padovi sustava carinske kontrole te špediterskih tvrtki glavni su krivci za više-dnevna čekanja. Kako svaki kamion koji ulazi ili izlazi iz Hrvatske mora proći carinsku kontrolu, od jutros se počela stvarati kolona i na izlasku iz Hrvatske.

>> Kolona kamiona nastala i prema Srbiji, s druge strane čeka se 24 sata

'Bilo je zastoja, malo padne nama sustav pa malo paden carinski sustav', kaže Marija Begić, predstavnica jedne špediterske tvrtke.

A kako vozači sve to podnose? 'Nakon 38 sati čekanja sam umoran, više nego da radim', kaže Radenko Rumac, vozač iz rijeka.

Pročelnik carinarnice Osijek, Davor Petović, očekuje da će se do kraja sutrašnjeg dana situacija normalizirati.

Unatoč koloni na granici Carinska uprava je izvijestila je kako je 's danom 3. srpnja u 14,00 sati tijek kretanja roba u teretnom i putničkom prometu pojačan te se odvija bez značajnijih zastoja i poteškoća'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene