Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJETE SANKCIJE

PLAN GOSPODARENJA OTPADOM Dobrović: Važno da idemo u tom smjeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako Hrvatska ne donese plan gospodarenja otpadom u narednih devet dana, prijeti joj gubitak 475 milijuna eura iz europskih fondova, ali ministar Slaven Dobrović tvrdi da situacija nije tako crna.

Hrvatska ima još samo devet dana za donošenje plana gospodarenja otpadom. U suprotnom, prijeti nam gubitak mogućih 475 milijuna eura iz europskih fonodova, ali i penali Europske komisije. Podsjećamo, hrvatski rokovi već su nekoliko puta odgođeni.

Pročitajte i ovo Tomislav Čorić Afera vjetroelektrana Slaven Dobrović o spornim ugovorima: "Pritisaka je bilo, ali ne smije se nešto činiti na način da se nekome osigurava ekstremno velika zarada" Slika nije dostupna Gubitci i višemilijunske kazne? HUGO: Usvoji li se Dobrovićev plan, Hrvatska gubi 475 milijuna eura iz EU fondova

Za Novu TV ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović poručuje da je plan gospodarenja otpadom za razdoblje od 2017. do 2022. u završnoj je proceduri.

"Moguće je da to bude slijedeći tjedan, ali treba reći da nije nikakva tragedija ako se to desi na prvoj slijedećoj sjednici, važno je da mi već idemo u tom smjeru. Već se pripremaju pozivi za financiranje i to iz sredstava operativnog programa konkuretnosti i kohezije, konkretno za reciklažna dvorišta", kaže Dobrović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene