Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došao privatno

Mektić teško optužio hrvatske tajne službe pa na operaciju došao u – Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nalazi se u Zagrebu. Došao je privatno, sa službenim automobilom i s osiguranjem.

Mektić je u Zagreb stigao na operaciju oka u jednu privatnu polikliniku.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Ministar sigurnosti BiH kazao je da ima "kiruršku intervenciju na oku". Svoje izjave koje su uzburkale odnose dviju država posljednjih dana nije htio komentirati. "Ne bih sada o tome", bio je kratak Mektić.

"Ja se sa šefom OSA-e sastajem jednom, dvaput tjedno", odgovorio je na pitanje o fotografiji koju je objavio banjalučki RTRS, a na kojoj se nalaze on, šef Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić i novinar koji je plasirao priču. Nije mu čudno što je objavljena ta fotografija.

"Nije čudno, što će biti čudno. Ne znam što bi bilo čudno. Poznajem ga 20 godina. Kritizirao je i mene", rekao je Mektić na pitanje o novinaru. Na pitanje o tome je li dostavio dokaze svojih tvrdnji Tužiteljstvu BiH, Mektić je rekao: "Idem, idem", i ušao u polikliniku bez odgovora na novinarska pitanja.

U petak potvrdio svoje navode u Sarajevu

Podsjetimo, u petak je u Sarajevu razgovarao s novinarima. "Sve što sam rekao potvrđujem", kazao je Mektić po izlasku iz kompleksa u kojemu su smješteni Tužiteljstvo i Sud BiH i gdje se zadržao nešto više od 30 minuta.

Dao je iskaz u Tužiteljstvu BiH u sklopu istrage koja je otvorena zbog optužbi da su hrvatski obavještajci regrutirali državljane BiH kako bi podmetnuli oružje u islamske vjerske objekte u njihovoj zemlji, a nakon toga novinarima je kazao kako i dalje tvrdi da su takve informacije točne, a da tajna operacija nije provedena do kraja jer ju je otkrila i spriječila Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

Na pitanje što bi uopće bio motiv bilo koga iz Hrvatske da podmeće oružje u BiH, kazao je kako i dalje vjeruje da je sve povezano s ranijim izjavama hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o terorističkim prijetnjama koje dolaze iz BiH. "Po meni je cilj bio potvrditi priču Kolinde Grabar-Kitarović i da BiH klekne na koljena te bude (tretirana) kao izvor svih problema", kazao je Mektić.

Aktualno Eksplozija u tvornici kemikalija: Najmanje šestero mrtvih, 30 ozlijeđenih u kritičnom stanju Eksplozija u Kini (Foto:AFP) Eksplozija u Kini (Foto:AFP) Foto: Afp Eksplozija u Kini (Foto:AFP)1 Eksplozija u Kini (Foto:AFP)1 Foto: Afp +0 Eksplozija u Kini (Foto:AFP)2 Svijet Eksplozija u tvornici kemikalija: Najmanje šestero mrtvih, 30 ozlijeđenih u kritičnom stanju 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene