Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrova poruka

'Ako odbije dati iskaz - Dodik će biti uhićen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić najavio je u ponedjeljak kako će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik biti uhićen i priveden na saslušanje odbije li se odazvati pozivu državnog tužiteljstva koje je protiv njega pokrenulo istragu zbog organiziranja nezakonitog i protuustavnog referenduma.

"Nitko nema pravo ne odazvati se pozivu suda ili tužiteljstva. Propisano je prisilno privođenje u slučaju neodazivanja na poziv ovih institucija", izjavio je ministar Mektić u programu sarajevske komercijalne televizije TV 1.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Zabrinuti za budućnost BiH Američko veleposlanstvo oštro reagiralo na Dodikove prijetnje: "Zajedno sa svojim ulizicama krši Daytonski sporazum" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Pojasnio je kako je postupak jasno preciziran zakonom, a propisano je da svatko tko se ne odazove pozivu bez opravdanog razloga može biti priveden.

U slučaju državnih pravosudnih institucija za privođenje bi bila zadužena Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Iz Tužiteljstva BiH tijekom dana je potvrđeno kako je formiran predmet koji se odnosi na provedbu referenduma u Republici Srpskoj od 25. rujna održanom unatoč zabrani Ustavnog suda BiH.

Dodik je za sada jedina osoba koja je pozvana dati iskaz u okviru te istrage, a glavni državni tužitelj Goran Salihović pojasnio je kako je to rezultat činjenice da je on u nedjelju izravno potvrdio kako stoji iza organizacije referenduma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene