Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obećao redizajn sustava plaća

Ministar Aladrović očekuje skori kraj štrajka: "Ovo nije ugodna situacija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović poručio je u srijedu sindikatima koji su prosvjedovali na Markovu trgu da se Vlada trudi pronaći rješenje za njihove zahtjeve te je obećao da će se redizajnom sustava plaća u javnim službama stvoriti pravednije i objektivnije vrednovanje njihova posla.

"Trudit ćemo se u pronalasku zajedničkog rješenja, nadam se da svi shvaćaju kolika je kompleksnost sustava i kolike su mogućnosti države. Razumijemo da određeni sektori nisu zadovoljni sadašnjim statusom, ali možemo obećati da ćemo redizajnom sustava plaća omogućiti pravedniji i objektivniji sustav", kazao je ministar Josip Aladrović.

Pročitajte i ovo Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?'' Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete

Ministar je za vrijeme prosvjeda sindikata obrazovanja na Markovu trgu održao pregovarački sastanak sa sindikatima državnih i javnih službi o osnovici i materijalnim pravima u idućoj godini.

Aladrović je naglasio da će plaće u prosvjeti i ostalim javnim službama, dok u Ministarstvu budu analizirali sustav plaća u idućih šest mjeseci, porasti dizanjem osnovice za 6,12 posto, po principu 2 + 2 + 2, i to početkom, sredinom i krajem sljedeće godine. Ako sustav plaća ne bude uređen do kraja lipnja, prosvjetarima će koeficijenti biti povećani za dva posto.

S obzirom na to, Aladrović očekuje skori kraj štrajka. "Nadamo se da će se okončati, štrajk nije ugodna situacija, ni učenicima, ni roditeljima, a sigurno ni pregovaračkim stranama. O zahtjevima štrajkaša odredili smo se vrlo jasno. Očekujemo da će štrajk okončati u nekom razumnom roku", kazao je.

Dodao je kako kao Vlada pokazuju "jasnu brigu za sve zaposlenike u državnim i javnim službama".

"Novim sustavom plaća ćemo jasno definirati kriterije tko će i koliko zarađivati i kolika je složenost poslova u javnoj i državnoj upravi. To je cjelokupan rad i rješenje ovog problema", naglasio je Aladrović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene