Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U srijedu je održano ročište na Časnom sudu Hrvatske liječničke komore u postupku protiv ministra zdravstva prof. dr. Milana Kujundžića. U navedenom postupku Časni sud HLK trebao je utvrditi je li ministar Kujundžić svojom izjavom, danom u izbornoj kampanji 2016. godine, povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije


Na današnjem ročištu ministar Kujundžić se ispričao hrvatskim liječnicima zbog navedene izjave te je spor okončan mirenjem, priopćio je časni sud Hrvatske liječničke komore.

Vezani članci Tomislav Tolušić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Iz Vlade otišli zbog nekretnina, pokretnina... Što rade istražitelji u slučaju bivših ministara? Nejednaki pred zakonom - 3 Kad je država jednima majka, a drugima maćeha: Pali na natječaju vrijednom milijun kuna zbog - pogrešne boje konca!

Nakon ročišta predsjednik HLK-a dr. sc. Trpimir Goluža dao je sljedeću izjavu: "Svi koji rade i griješe. Rijetki su ljudi koji su kadri priznati svoju grešku i ispričati se onima koje su njome povrijedili. Cijenim činjenicu što je ministar Kujundžić uvidio svoju grešku i ispričao se hrvatskim liječnicima za neprimjerenu izjavu koju je dao tijekom predizborne kampanje. Nadam se da smo svi izvukli određene pouke iz ovog slučaja i da nam se u budućnosti neće događati slični propusti", kazao je dr. sc. Trpimir Goluža, predsjednik HLK-a.

Istom prilikom, ministar zdravstva prof. dr. Milan Kujundžić je, između ostaloga, izjavio: "Moja prijeporna izjava predstavlja paušalnu ocjenu koja nije utemeljena na objektivno utvrđenim podacima. Ne uzimajući u obzir moje namjere, više je nego očigledno, kako je moja izjava ipak za naše kolege bila uvreda. Ispričavam se stoga svim svojim kolegama koje je moja izjava povrijedila. Nadam se da će vrijeme, ali i moji postupci kao ministra zdravstva pokazati da imam potpuno povjerenje u hrvatske liječnike i da ću zajedno sa njima održati zdravstveni sustav stabilnim u korist naših bolesnika i građana", izjavio je ministar Kujundžić.

Podsjetimo, naime, tijekom parlamentarne izborne kampanje 2016. godine, prof. dr. Milan Kujundžić je izjavio da "50 posto hrvatskih doktora ne zaradi plaću, niti znaju, niti hoće raditi". Zbog navedene izjave prof.dr. Kujundžića predsjednik HLK-a, dr. sc. T. Goluža podnio je u jesen 2016. zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka pred Časnim sudom HLK-a zbog povrede Kodeksa medicinske etike i deontologije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju