Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJAVIO KONTROLE

Kujundžić: "Postoje neki koji više vještače i zarađuju za sebe nego što rade u bolnici"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Milan Kujundžić na današnjem je sastanku s ravnateljima KBC-a i KB-a kazao kako se zbog velikih dugova u zdravstvu moraju poduzeti određene mjere, baš kao i kod učinkovitosti rada, zbog čega će mu ravnatelji morati podnositi izvještaje.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić primio je danas ravnatelje svih KBC-ova i KB-ova kako bi vidjeli kakvo je poslovanje bolnica te dogovorili određene mjere za racionalizaciju. Dugovi su dosegli gotovo 5 milijardi kuna, a najviše novca odlazi na lijekove. Zbog toga je ministar rekao kako se moraju poduzeti određene mjere, baš kao i kod učinkovitosti rada, zbog čega će ravnatelji morati ministru podnositi izvještaje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije

"Posebice sam apelirao i molio ih da preko šefova klinika, odjela i zavoda naprave kontrolu izvršenosti posla. Ne samo po odjelima nego i po pojedincima, gdje su ravnatelji rekli da na žalost postoje neki koji više vještače i zarađuju za sebe nego što rade u bolnici", kazao je Kujundžić.

"S obzirom da smo najviša i najveća državna bolnica, onda su i naša dugovanja najveća. Dospjele obveze su nam najveće, ali imali smo i eći broj pacijenata, veći protok kroz dnevnu bolnicu, što je sve zajedno pridonijelo većim troškovima liječenja", rekao je Ante Ćorušić, ravnatelj KBC Zagreb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene