Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Osvrt na krizu

Ministar Vrdoljak: HNS se ne slaže s prijedlogom ministra Linića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak osvrnuo se na gospodarsko stanje, prognoze MMF-a, stanje u koaliciji, ali o izjavama šefa oporbe Tomislava Karamarka, nije bio toliko rječit.

Prognoze MMF-a za Hrvatsku, ministar Vrdoljak ne doživljava negativno. Vjeruje u pozitivan ishod Vladinih mjera i politike.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

'Nama je cilj da ova godina bude stabilizacijska, da bude prekretnica, da okrenemo trendove, da budemo na nuli, da li će on biti minus dva, plus dva, minus tri, mislim da nije čak ni presudno. Mislim da je presudno u tome da slijedeće godine on mora biti pozitivan, da zaustavimo taj dugogodišnji pad, to ćemo i učiniti, mislim da je takva prognoza MMF-a', istaknuo je.

>> Vrdoljak otkrio kako bi Hrvatska mogla postati energetsko žarište regije

'Ono što je nužno voditi računa, je u biti da i fiskalnu konsolidaciju i plan proračuna, prilagodimo realnim prognozama u slijedećoj godini. Sukladno našoj procjeni, ne treba pretjerivati u ambicijama ali treba biti vrlo optimističan. Mislim da je najveće što nam fali u hrvatskom društvu je optimizam', dodao je ministar Vrdoljak.

Ukidanje porezne olakšice na prvu nekretninu nešto je čemu se HNS protivi, no Vrdoljak tu ne vidi povod za raskol u koaliciji, naprotiv, tvrdi upravo suprotno.

'HNS se tome protivi da, ali je u koaliciji dobra situacija, čvrsta, stabilna, koalicija koja raspravlja unutar koalicije, što je prihvatljivo činiti u slijedećem periodu', poručio je Vrdoljak.

'Zato i jest koalicija, mislim da je to predsjednica Pusić već nekoliko puta i rekla, zato i postoje koalicije da postoji različito mišljenje i da se onda usuglasi i izabere što je najbolje za hrvatske građane', istaknuo je.

O izjavama šefa HDZ-a i oporbe, Tomislava Karamarka, Vrdoljak nije htio govoriti, već je poručio kako to nije njegov stil.

'Dakle, inače nisam ministar koji voli reagirati na bilo kakvu izjavu opozicije, zastupnika ili bilo koga drugog. Nego ćemo ipak malo dugoročnije i sustavnije razmišljati i razgovarati, i vratiti politiku u politiku', pojasnio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene