Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak osvrnuo se na gospodarsko stanje, prognoze MMF-a, stanje u koaliciji, ali o izjavama šefa oporbe Tomislava Karamarka, nije bio toliko rječit.


Prognoze MMF-a za Hrvatsku, ministar Vrdoljak ne doživljava negativno. Vjeruje u pozitivan ishod Vladinih mjera i politike.

Vezani članci Crobarometar - ožujak, drugi dio - 01 Koji su političari najpopularniji? Doznajemo i koji problemi građane najviše tište te koliko njih se brine oko korone Slika nije dostupna Dan koji je uzdrmao Vladu: Hladnokrvno razrješenje ministara i još 9 važnih događaja

'Nama je cilj da ova godina bude stabilizacijska, da bude prekretnica, da okrenemo trendove, da budemo na nuli, da li će on biti minus dva, plus dva, minus tri, mislim da nije čak ni presudno. Mislim da je presudno u tome da slijedeće godine on mora biti pozitivan, da zaustavimo taj dugogodišnji pad, to ćemo i učiniti, mislim da je takva prognoza MMF-a', istaknuo je.

>> Vrdoljak otkrio kako bi Hrvatska mogla postati energetsko žarište regije

'Ono što je nužno voditi računa, je u biti da i fiskalnu konsolidaciju i plan proračuna, prilagodimo realnim prognozama u slijedećoj godini. Sukladno našoj procjeni, ne treba pretjerivati u ambicijama ali treba biti vrlo optimističan. Mislim da je najveće što nam fali u hrvatskom društvu je optimizam', dodao je ministar Vrdoljak.

Ukidanje porezne olakšice na prvu nekretninu nešto je čemu se HNS protivi, no Vrdoljak tu ne vidi povod za raskol u koaliciji, naprotiv, tvrdi upravo suprotno.

'HNS se tome protivi da, ali je u koaliciji dobra situacija, čvrsta, stabilna, koalicija koja raspravlja unutar koalicije, što je prihvatljivo činiti u slijedećem periodu', poručio je Vrdoljak.

'Zato i jest koalicija, mislim da je to predsjednica Pusić već nekoliko puta i rekla, zato i postoje koalicije da postoji različito mišljenje i da se onda usuglasi i izabere što je najbolje za hrvatske građane', istaknuo je.

O izjavama šefa HDZ-a i oporbe, Tomislava Karamarka, Vrdoljak nije htio govoriti, već je poručio kako to nije njegov stil.

'Dakle, inače nisam ministar koji voli reagirati na bilo kakvu izjavu opozicije, zastupnika ili bilo koga drugog. Nego ćemo ipak malo dugoročnije i sustavnije razmišljati i razgovarati, i vratiti politiku u politiku', pojasnio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook