Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovogodišnja obljetnica kornatske tragedije protječe u iščekivanju početka ponovljenog suđenja bivšem šibensko-kninskom zapovjedniku Draženu Slavici, a obitelji su razočarane i ne očekuju da će novi sudski postupak rasvjetliti istinu o uzrocima tragedije.


Dan je uoči 9. obljetnice kornatske tragedije u kojoj je život izgubilo 12-ero vatrogasaca, a Frane Lučić jedini je preživjeli. Obitelji poginulih pripremaju se za večerašnji mimohod u Tisnom koji kreće s porukom 'da se ne zaboravi'. Ovogodišnja obljetnica kornatske tragedije protječe u iščekivanju početka ponovljenog suđenja bivšem šibensko-kninskom zapovjedniku Draženu Slavici. Obitelji su razočarane i ne očekuju da će novi sudski postupak rasvjetliti istinu o uzrocima tragedije, a zbog gubitka svojih najbližih, neutješni su. 

Vezani članci Pripadnici HOS-a koji su došli na obilježavanje Maslenice u Zadru dali izjavu iza medije Oglasili se predstavnici HOS-a: "Sramota da predsjednika nije bilo! Mi ćemo biti u svakom protokolu" Slika nije dostupna FOTO Sedam godina je prošlo, a ni danas nema pravih odgovora

'Ne može se to opisati kako je to teško jer jednostavno fale, ma grozno, svake godine sve to je teže i gore i gore i šta dragi Bog da tako će biti', neutješna je Ajka Crvelin, koja je u kornatskoj tragediji izgubila supruga i sina. 

'Mi se s tim dignemo, s tim legnemo. Fali nam, u svakom kutku, na svakom pogledu uvijek misliš sad će odnekud, međutim moj Josip ne dolazi, ali je uvijek sa mnom u srcu', rekla je Jasminka Lučić, majka jednog od poginulih vatrogasaca.