O planovima za proslavu 25. obljetnice Oluje, ali i posjeti Graborima s u Dnevniku Nove TV govorio je čelnik SDSS-a Milorad Pupovac. S njim je razgovarao reporter Mislav Bago.


Milorad Pupovac komentirao je govor SDSS-ove saborske zastupnice Anje Šimprage koja je ispričala svoj doživljaj Oluje. ''To je bila njezina želja, ona je ispričala svoj doživljaj, kao što bih ga mogao ja ispričati ili netko drugi'', rekao je Pupovac.

Vezani članci Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić objavio video o Oluji pa poručio: "Nikada više nećemo šutjeti..." Marko Skejo u Kninu - 1 Skandal na proslavi u Kninu: Skejina skupina opet provocirala - orilo se "Za dom spremni", u publici se dizale desnice

Osvrnuo se i na odluku da Boris Milošević na obljetnicu Oluje ide u Knin. ''On je na putu koji će sigurno potrajati i nakon Knina'', kaže.

Na pitanje što bi Pupovčev odlazak u Knin značilo i kakvu bi to poruku poslali, on je rekao da će u ponedjeljak biti u Dvoru na Uni na komemoraciji. ''Moj posao je stvaranje mostova, da se iskustva između Srbije i Hrvatske počnu mijenjati'', rekao je.

Dodaje da će iza Miloševićeva odlaska u Knin i odlaska Tome Medveda u Grubore  ''biti i drugih odlazaka''.

''Važno je da svi shvate, i Hrvati i Srbi, da nitko tamo ne ide da bi više ikome stvarao bol. Ima ljudi koji se toga boje. Boris Milošević ide s mnogo značajnijim ciljem, a to je da se počnu poštovati međusobne žrtve i počne stvarati kultura mira'', poručio je Pupovac.

Predsjednik SDSS-a je rekao da su i ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik države Zoran Milanović potvrdili svoj dolazak u Grubore.

Na pitanje može li Aleksandar Vučić i dalje govoriti što će Srbi u Hrvatskoj raditi, Pupovac odgovara: ''Najvažnije je da ovakva traumatska iskustva ne budu razlog za daljnje kopanje rovova'', rekao je.

Kada je riječ o govoru koji će general Ante Gotovina održati na obljetnici Oluje, Pupovac je rekao da je ''general Gotovina bio zadnji koji je rekao okrenimo se budućnosti''. ''Nažalost, mnogi u politici nisu ga poslušali'', kaže Pupovac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju