Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milorad Pejić optužen zbog ratnog zločina na Ovčari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv Milorada Pejića (39), zbog ratnog zločina na Ovčari 1991. godine, priopćeno je u četvrtak iz Tužiteljstva.

Optužnica Pejića, bravara porijeklom iz Vukovara, koji je nakon rata živio u Velikoj Britaniji, tereti da je kao pripadnik Teritorijalne obrane (TO) Vukovara sudjelovao u ubijanju 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari u studenome 1991. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optuženi Pejić odbacio krivnju za zločina na Ovčari Slika nije dostupna Pupovac: 'Presuda Martiću pojačat će vjeru u pravnu državu'

Optuženi Pejić uhićen je u beogradskoj zračnoj luci "Nikola Tesla" 19. ožujka ove godine, na temelju međunarodne tjeralice koju je za njim raspisao Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu.

Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, dodaje se u priopćenju, predložio je da se postupak protiv Pejića pripoji ponovljenom postupku koji od ožujka prošle godine traje pred Specijalnim sudom, u kojem je optuženo 16 pripadnika nekadašnje TO Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica", s obzirom da je riječ o istom događaju i istim dokazima, te da je - po ocjeni tužitelja - posrijedi zajednički zločinački pothvat u ostvarivanju "zajedničkog nezakonitog cilja".

Sudsko vijeće Specijalnog suda za ratne zločine, koje vodi postupak protiv 16 optuženih, o prijedlogu tužitelja za ratne zločine o pripajanju postupka protiv Pejića već započetom suđenju, trebalo bi donijeti odluku u nastavku suđenja 21. travnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene