Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva Darko Milinović otvorio je u splitskoj Općoj bolnici Jedinicu za intenzivno liječenje Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje.


Tom prigodom upitan je o napretku istrage u aferi Medikol. 'To trebate pitati ljude koji vode istragu, ne mene. Ja samo mogu reći da nisam bio na ispitivanju na USKOK-u', rekao je.

Vezani članci Vojin Mitrović Ministar u kavani zaboravio torbicu s 20.000 eura, pa objasnio za što je novac: ''Inače ne nosim toliko keša'' Ivan Paladina - 4 Tko je Ivan Paladina: Zamjena za Darka Horvata sposoban je menadžer i nije član stranke

Naglasio je da će Vlada i dalje ulagati u zdravstvo i Split te dodao kako sada splitska bolnica stoji uz bok zagrebačkoj bolnici Rebro. U nove jedinice utrošena su 5,2 milijuna kuna, a doprinos je imala i Splitska županija koja je za 400 tisuća kuna kupila devet kreveta i dvije izloacijske jedinice.

Podsjetio je da je u hrvatsko zdravstvo do sada uloženo 800 milijuna kuna od čega u KBC Split oko 140 milijuna. 'Ovo je danas jedna respektabilna bolnica i svima na tome čestitam', rekao je ministar Milinović.

Kako se moglo čuti od voditelja Jedinice intenzivnog liječenja KBC Križine dr. Ante Ujevića, prošle godine taj je odjel zaprimio čak 856 bolesnika, a unatoč tome smrtnost je ispod europskog prosjeka.

>> Milinović: U mom mandat nije bilo zahtjeva za nabavom PET/CT-a

Ravnatelj splitske Opće bolnice Duje Marasović zahvalio se ministru i Vladi. Svečanom otvaranju novih jedinica nazočio je i gradonačelnik Željko Kerum. Unatoč ranijim nesuglasicama, srdačno su se pozdravili. Gradonačelnik je rekao kako će se riješiti problem ceste koja vodi do novog rodilišta,  koja ih je i zavadila.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju