Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Sramotan potez''

Milinović: Plenković se treba ograditi od HDZ-ove liste za Ličko-senjsku županiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositelj liste grupe birača Darko Milinović, sadašnji župan Ličko-senjske županije, u subotu je u Gospiću pozvao predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i tu stranku da se povuku s izvanrednih izbora u toj županiji jer će, kako je rekao, postići najgori rezultat HDZ-a u povijesti, a ocijenio je i da je HDZ-ova lista sramotna te da bi se Plenković od nje trebao ograditi.

Milinović je na konferenciji za novinare pod nazivom "Sraman potez HDZ-a – povucite listu" rekao da je na njegovoj listi za izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije 72 posto članova HDZ-a i da je više od polovice žena.

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Darko Milinović - 2 Pregovori u tijeku Sprema se nova koalicija? Dva bivša HDZ-ovca uhvaćeni na piću, evo što Milinović kaže o mogućem udruživanju Darko Milinović otkrio da je zabunom kupio cipele karticom Ministarstva Podcast Krešendo Bivši ministar prvi put otkrio zašto je mogao ostati bez fotelje: ''To sad mogu pričat... al' sam drhćao godinu dana zbog toga''

Na listi HDZ-a, s nositeljem Marijanom Kustićem, je 22 posto žena, što je za jednu stranku, potpisnicu Istambulske konvencije," sramota i dokaz da je potpisana s figom u džepu", rekao je Milinović.

Osim toga, dodao je da je na njegovoj listi među prvih 13 kandidata sedam žena, dok su na HDZ-ovoj listi među prvih 13 kandidata dvije žene.

U interesu građana i Županije spreman sam koalirati i s HDZ-om

Milinović je rekao kako u novom sazivu Županijske skupštine očekuje između osam i 12 vijećnika te da je, u interesu županije i građana, spreman koalirati sa svima, pa i s HDZ-om.

Milinović je početkom 2018. s pozicije predsjednika Županijske organizacije HDZ-a kritizirao odluke Vlade, posebno ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića "zbog kadroviranja na Plitvičkim jezerima", suprotstavio se središnjici stranke i izbačen iz HDZ-a, a dio vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini tada je otkazao odanost županu.

Izgubivši potporu većine vijećnika, 31. prosinca 2018. nije izglasan njegov prijedlog proračuna, što je onemogućilo funkcioniranje županije te je Županijska skupština raspuštena, a Vlada RH je raspisala izbore za novi saziv koji će se održati 10. ožujka.

Premijer smatra da je do ovih izbora došlo zbog ''čudnih'' okolnosti. ''Svima je poznato da zbog izvanrednih okolnosti i čudnih, pogrešnih, po meni i dalje neshvatljivih i nerazumljivih poteza je došlo do ovakve situacije, ali to je dobro. Nekada se stvari moraju izvesti na čistac'', kazao je Plenković. (I.D. /Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene