Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izrazio je danas nezadovoljstvo nedavnim dopisom HZZO-a bolnicama ocijenivši da je stvorio 'nepotrebne nejasnoće' oko toga mogu li liječnici specijalisti preporučiti pacijentima bolovanje.


'To je jedan bespotreban dopis HZZO-a koji je unio nejasnoće u postojeći zakon. Vrlo jasno kažem - to je žuti karton HZZO-u, takvi dopisi koji unose nejasnoće su nepotrebni', rekao je ministar Milinović u Gospiću. 'Svakom, pa tako i liječnicima specijalistima, jasno je ne da mogu, nego i moraju ako je to u sklopu terapije pacijenta preporučiti i mirovanje, a liječnik primarne zdravstvene zaštite je taj koji odlučuje hoće li otvoriti bolovanje ili ne i koliko će trajati', rekao je Milinović.

Vezani članci Slika nije dostupna Glavni tajnik SDP-a dekretom odredio: "Svađe su zabranjene, barem do izbora" Davor Božinović (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Zbog gradnje prihvatilišta za azilante: Branitelji iz Petrinje prijete blokadom cesta na dan Europskih izbora

Na pitanje hoće li će se taj naputak povući, Milinović je odgovorio da ga nema potrebe povlačiti jer on pojašnjava i neke druge stvari vezane za zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju. Neki su mediji danas objavili kako naputak HZZO-a nalaže bolničkim specijalistima da ne smiju preporučiti osiguraniku bolovanje, osim ako ih za to izrijekom ne ovlasti liječnik primarne zaštite, Riječ je o naputku koji je poslan iz HZZO-a početkom veljače, a koji je, po medijskim napisima, zgranuo bolničke liječnike.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju