Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbor građana

NAJZANIMLJIVIJI Objavljena lista 'najklikanijih' zastupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov zastupnik Goran Marić više nije najzanimljiviji građanima.

Nakon dvije godine 'prvo mjesto' uzeo mu je HDZ-ov Milijan Brkić, pokazuje službena statistika o posjećenosti web stranica Hrvatskog sabora.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pitanje budućnosti RH Zoran Milanović otkriva ''vojnu tajnu'': Na ovo se čeka već neko vrijeme Raspuštanje Sabora - 1 Izglasan lex AP Raspušten je Hrvatski sabor: "Gute Reise, auf Wiedersehen u Remetincu"

Brkićeva osobna zastupnička stranica u šest i pol mjeseci, koliko je trajao osmi saborski saziv, posjećena je gotovo 10.700 puta, stranica pravaša Pere Ćorića 7800, a Mostova Mire Bulja 7600 puta.

Marić se ove godine nije uspio 'progurati' u prvu 'šestorku' u kojoj su uz spomenute zastupnike i Peđa Grbin (SDP), Ivan Tepeš (HSP-AS) te jedina zastupnica Sanja Putica (HDZ) čija je stranica od 28. prosinca do 15. srpnja, posjećena 6333 puta.

Marićeve stranice bile su 'najklikanije' u prošloj i pretprošloj, no ove ga je godine osjetno pretekao Brkić. Dok je Marićeva stranica u devet mjeseci prošle godine imala oko 7500 posjeta, Brkićeva je u šest i pol došla do 10.700. Podatak je tim zanimljviji ako se uzme u obzir da je Brkića od veljače u zastupničkim klupama zamjenio Leon Žulj, a on se više posvetio radu u stranci.

Da javnost itekako zanima koliko su zastupnici na radnom mjestu, potvrđuje podatak da je ove, u odnosu na prošlu godinu, udvostručen broj pregleda nazočnosti u sabornici. Dok ih je prošle godine bilo oko 4500, ove im je broj narastao na 10.200.

Saborske stranice ove godine i inače bilježe rast zanimanja u odnosu na prošlu godinu. Od konstituiranja do raspuštanja osmog saziva Sabora njegove web stranice posjećene su više od 750.000 puta, jednstvenih je posjetitelja bilo oko 415.000, a otvorili su više od dva milijuna jedinstvenih stranica. U prošloj, zadnjoj godini sedmog saziva, saborske web stranice posjećene su 615.000 puta, oko 305.000 jedinstvenih posjetitelja otvorilo je milijun i pol stranica.

Građani su najviše puta pregledali video snimke predstavljanja Vlade premijera Tihomira Oreškovića u siječnju i njeno 'rušenje'u lipnju.

Stranica HDZ-ova Gorana Marića najposjećenija je zastupnička stranica u prošloj godini, objavio je Hrvatski sabor. O kojem se broju posjeta radi nije precizirano, no zanimljiv je podatak da je mrežne stranice Sabora lani posjetilo 343 tisuće posjetitelja koji su pregledali oko 2,8 milijuna stranica. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene