Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propusti i pogreške

Milijan Brkić se ispričao građanima putem Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voditelj izbornog stožera HDZ-a za parlamentarne izbore Damir Jelić izvijestio je u subotu, povodom službene objave hrvatske predsjednice da će izbori biti 11. rujna, kako je u HDZ-u sve spremo za pripremu izbornih lista te da se samo čeka da u nedjelju završe unutarstranački izbori.

"U Hrvatskoj demokratskoj zajednici izražavamo zadovoljstvo tom predsjedničinom odlukom koja je i ovog puta pokazala da njoj nisu u interesu partikularna stremljenja nego se vrlo čvrsto drži zakona i onog što je za naciju najbolje i mi to pozdravljamo", rekao je Jelić na konferenciji za novinare u Karlovcu.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Upitan o unutarstranačkim izborima, Jelić je odgovorio da će HDZ od sutra ili bolje reći od ponedjeljka i formalno imati novog predsjednika, i od tog trenutka će se moći potpuno okrenuti parlamentarnim izborima.

"Dolazi jedna nova priča i nadamo se da će uskoro predsjednik HDZ-a postati i predsjednik hrvatske vlade. Izborne liste su ono što interesira šire građanstvo", rekao je te dodao da Andrej Plenković ima svoja promišljanja, a da će nakon što postane istinski predsjednik, biti dovoljno vremena da se na miru slože liste.

Na pitanje je li HDZ-u, zbog unutarstranačkih izbora, prekratko razdoblje za pripremu parlamentarnih izbora, Jelić je odgovorio da je normalno da je "napor voditi dvoje izbore", ali da je taj napor bitno smanjen jer stranka ima samo jednog kandidata, Andreja Plenkovića. "Već neformalno predsjednika i imamo", dodao je te izrazio uvjerenje da će se pobjednički niz nastaviti odnosno da je Plenković, dolaskom na dužnost predsjednika HDZ-a, na dobrom putu da postane predsjednikom hrvatske Vlade.

Brkić: HDZ s će s novim predsjednikom zadobiti povjerenje građana

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u subotu kako je čvrsto uvjeren da će HDZ, nakon sutrašnjeg završetka unutarstranačkih izbora i s novim predsjednikom, opet zadobiti povjerenje većine hrvatskih građana.

"Čvrsto sam uvjeren da će HDZ, nakon sutrašnjeg završetka unutarstranačkih izbora i s novim predsjednikom, jedinstven i osnažen, svojom vizijom, skromnošću, poniznošću, predanošću i vrijednim radom opet zadobiti povjerenje većine hrvatskih građana", napisao je Brkić na svom facebook profilu.

Istaknuo je i da političari trebaju shvatiti da moraju i mogu biti isključivo u službi čovjeka i općeg dobra, jer se samo tako može steći povjerenje naroda i krenuti uistinu novim smjerom - u bolju Hrvatsku.

"HDZ je uvijek znao prepoznati i artikulirati nacionalne interese kada god je bio "uronjen" u svoj narod i kada god je osjećao bilo hrvatskih građana. Međutim, kad se vodstvo HDZ-a udalji od naroda i svoga mnogobrojnog članstva, događaju se određene pogreške i propusti - čemu smo svjedočili i u našoj nedavnoj prošlosti", upozorio je Brkić.

Zbog toga, naveo je, kao zamjenik predsjednika HDZ-a, osjeća ljudsku i političku potrebu osobno se ispričati svim hrvatskim građanima te vrijednim članicama i članovima HDZ-a bez obzira koliko je mogao ili ne utjecati na neke odluke.

Polazeći od kritičkog odnosa prema vlastitim propustima, ali i od svojih nedvojbenih povijesnih uspjeha, poručio je kako je HDZ sposoban i odlučan napraviti novi iskorak.

Ključem povjerenja i snage HDZ-a smatra nepotrošene i mlade ljude, ali i one dokazano dokazano stručne, vrijedne i nepotkupljive ljude koji žele služiti građanima, a ne njima vladati.

Takav HDZ, dodaje, otvoren je za sve izvanstranačke stručnjake koji nisu opterećeni podjelama i partikularnim interesima te za sve ljude koji su cijenjeni u svojim sredinama i koje sugrađani poštuju kao nositelje nacionalnih vrijednosti i identiteta.

"Pokazat ćemo i dokazati, da u Hrvatskoj ima mjesta za sve sposobne i vrijedne ljude te da stranačka pripadnost ne smije bit uvjet za njihovu društvenu promociju. Naša prelijepa zemlja može i mora biti privlačno mjesto za život svih hrvatskih građana, ali i za povratak našeg iseljeništva. Zemlja u kojoj će svatko svojim poštenim radom moći osigurati dostojanstven život sebi i svojoj obitelji; iz koje mladi ne samo da neće odlaziti, nego u koju će se rado vratiti svi oni koji su zadnjih godina morali otići", navodi, uz ostalo, Brkić na svom facebook profilu.

Oko 220.000 članova HDZ-a u nedjelju, po principu "jedan član - jedan glas" bira novog predsjednika stranke. Jedini kandidat za tu funkciju je Andrej Plenković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene