Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parlamentarni izbori 2016.

'POLJUBI ZEMLJU PO KOJOJ HODAŠ' Brkić se oglasio na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov Milijan Brkić objavio je kako je on predložio da bude na posljednjem mjestu na izbornoj listi ususret parlamentarnih izbora koji će se održati 11. rujna 2016.

Nakon usuglašavanja izbornih lista u redovima HDZ-a i njihovih partnera, vidljivo je kako je i Milijan Brkić među poznatijim licima koji su dobili znatno niža mjesta na listama od prethodnih izbornih utrka.

Pročitajte i ovo Predaja kandidacijskih lista za parlamentarne izbore Neki rokovi bliže se kraju Otkriva se sve više imena na listama: U DIP-u je gužva, Plenković obećao puno toga i ukazao se na TikToku, javio se Milanović... Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

Zadnje mjesto na izbornoj listi za drugu izbornu jedinicu, Brkić je objasnio na svojoj Facebook stranici.

'Naša je obveza, da svim mladim generacijama u politici koje tek dolaze, no nažalost i nekim današnjim političarima, pokažemo jasno svojim primjerom - kako treba promišljati, djelovati i raditi za svoju zemlju!

Stoga sam predložio da u izbornu utrku uđem s 14. mjesta u 2. izbornoj jedinici. Svako mjesto na listi je jednako važno i čast je biti na listi za Hrvatski sabor. Za mene su promišljanja o politikama koje će sutra pridonijeti kvalitetnijem životu građana u našoj zemlji, puno važnija od 'traženja sigurnosti' na listama.

S građanima trebamo raspravljati o programu i nuditi im jasna rješenja za bolji život. Nisu važne pozicije i funkcije, važne su vrijednosti koje živimo i politike za koje se borimo, važno je znati kako s njima stvoriti bolje sutra za naše građane.

Neka ovo bude poruka svima koji se bave javnim poslom; PRESTANITE SE BAVITI SOBOM, BAVITE SE LJUDIMA!', piše u statusu kojeg je objavio.
 

Podsjetimo, Nacionalno vijeće HDZ-a u četvrtak kasno navečer usuglasilo je izborne liste, a suprotno medijskim najavama zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić neće nositi niti jednu listu, već je dobio 14. mjesto u Drugoj izbornoj jedinici.

'To je bio dogovor, a i njegova želja', rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nositeljica liste u Drugoj izbornoj jedinici bit će europarlamentarka Ivana Maletić.

Među stranačkim kandidatima za rujanske prijevremene parlamentarne izbore nema bivše kninske gradonačelnice i saborske zastupnice Josipe Rimac, ali ni dosadašnjeg predsjednika saborskog kluba HDZ-a Ivana Šukera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene