Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ov Milijan Brkić objavio je kako je on predložio da bude na posljednjem mjestu na izbornoj listi ususret parlamentarnih izbora koji će se održati 11. rujna 2016.


Nakon usuglašavanja izbornih lista u redovima HDZ-a i njihovih partnera, vidljivo je kako je i Milijan Brkić među poznatijim licima koji su dobili znatno niža mjesta na listama od prethodnih izbornih utrka.

Vezani članci Slika nije dostupna Gabrić objavom na Facebooku teško povrijedio izborni etički kodeks Slika nije dostupna Brkić: 'Nudimo konkretna rješenja i ne dijelimo nego spajamo'

Zadnje mjesto na izbornoj listi za drugu izbornu jedinicu, Brkić je objasnio na svojoj Facebook stranici.

'Naša je obveza, da svim mladim generacijama u politici koje tek dolaze, no nažalost i nekim današnjim političarima, pokažemo jasno svojim primjerom - kako treba promišljati, djelovati i raditi za svoju zemlju!

Stoga sam predložio da u izbornu utrku uđem s 14. mjesta u 2. izbornoj jedinici. Svako mjesto na listi je jednako važno i čast je biti na listi za Hrvatski sabor. Za mene su promišljanja o politikama koje će sutra pridonijeti kvalitetnijem životu građana u našoj zemlji, puno važnija od 'traženja sigurnosti' na listama.

S građanima trebamo raspravljati o programu i nuditi im jasna rješenja za bolji život. Nisu važne pozicije i funkcije, važne su vrijednosti koje živimo i politike za koje se borimo, važno je znati kako s njima stvoriti bolje sutra za naše građane.

Neka ovo bude poruka svima koji se bave javnim poslom; PRESTANITE SE BAVITI SOBOM, BAVITE SE LJUDIMA!', piše u statusu kojeg je objavio.
 

Podsjetimo, Nacionalno vijeće HDZ-a u četvrtak kasno navečer usuglasilo je izborne liste, a suprotno medijskim najavama zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić neće nositi niti jednu listu, već je dobio 14. mjesto u Drugoj izbornoj jedinici.

'To je bio dogovor, a i njegova želja', rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nositeljica liste u Drugoj izbornoj jedinici bit će europarlamentarka Ivana Maletić.

Među stranačkim kandidatima za rujanske prijevremene parlamentarne izbore nema bivše kninske gradonačelnice i saborske zastupnice Josipe Rimac, ali ni dosadašnjeg predsjednika saborskog kluba HDZ-a Ivana Šukera.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju