Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat zbog Dodika

Milanović uzvraća udarac: "Objavljujemo dokaz!"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Vanesa Pandzic/Cropix
Ured predsjednika Republike odgovorio je na jučerašnje prozivke premijera Andreja Plenkovića zbog posjeta Milorada Dodika Zoranu Milanoviću.

Iz Ureda predsjednika stiglo je novo priopćenje, kojim se odgovara na optužbe HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića od četvrtka. HDZ je za Milanoviću u četvrtak poručio da bi javnosti trebao objasniti zašto je potajno i bez redovne najave diplomatskim putem na Hvar doveo Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske. 

Plenković je pak rekao da MUP nije imao informaciju o Dodikovu dolasku "na način kako je to normalno".

Priopćenje Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti:

"Kako bismo otklonili svaku sumnju da je Ured Predsjednika Republike uredno i pravovremeno obavijestio MUP RH o dolasku predsjednika RS-a Milorada Dodika u Hrvatsku, objavljujemo i dokaz: mail koji je Protokol Ureda PRH uputio Upravi za granicu MUP-a 24. srpnja, dan prije planiranog radnog posjeta gospodina Dodika.

Zoran Milanović Mail Ureda predsjednika Republike (Foto: Ured predsjednika RH)

Iz spomenutog maila nedvojbeno se vidi kako je Ured PRH dostavio MUP-u i dopis zaprimljen iz Kabineta gospodina Dodika, sa svim potrebnim podacima. Isto tako, Ured PRH od MUP-a je zatražio da se osigura granična kontrola, što je MUP i učinio.

Pročitajte i ovo Ilustracija odlučili likvidirati tvrtku Bankrotirao vlasnik trgovačkog lanca koji Hrvati obožavaju: Otkriveno što bi trebalo biti s poslovanjem

Ujedno isti dokaz javno prinosimo pozornosti predsjedniku Vlade Andreju Plenkovića znajući da je on sklon praviti se neinformiran i da je navikao samovoljno odlučivati što jest, a što nije tema ovisno o svom i HDZ-ovu interesu, zapravo manipulirati. Kao što mu utvrđivanje i sankcioniranje odgovornih iz plinske afere još uvijek nije tema, što je jučer kazao, misleći da će odlaskom u hladovinu Vile Costabella nestati i plinska sfera. A neće, čekat će ga.

Što se tiče leta gospodina Dodika helikopterom do Hvara, odnosno procedure dogovaranja i odobravanja leta, ta je procedura prema zakonu isključivo u nadležnosti Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Ured PRH ni na koji način nije bio niti je mogao biti uključen u odobravanje i organizaciju leta."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene