Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Starešinić odustala

Milanović se i službeno kandidirao za predsjednika SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović i službeno se u petak kandidirao za još jedan mandat za predsjednika Socijal demokratske partije (SDP) Hrvatske.

"Danas sam potpisao i predao kandidaturu za predsjednika SDP-a Hrvatske. Nudim vam svoju energiju, znanje, borbenost i iskustvo. To iskustvo već osam godina dijelim s vama i želim tako i nastaviti", objavio je Milanović u petak na svom Facebook profilu.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević slučajno?!?! Bivši Milanovićev ministar i prvi na SDP-ovoj listi pio kavu s USKOK-ovim optuženikom, HDZ se oglasio ironičnom porukom Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija"

Prije Milanovića, kandidaturu za tu dužnost istaknuo je i potpredsjednik stranke i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, a njih dvojica zasad su jedini kandidati za predsjednika SDP-a.

Kandidaturu je najavljivala i pomoćnica bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine Zrinka Starešinić, no u petak je objavila kako odustaje od te namjere, i to zbog prljave kampanje koja je, tvrdi, već počela.

"Puno vas se zapitalo čija sam, Zoranova, Jakovinina, Komadinina? Ovim putem još jednom želim naglasiti: ja sam samo svoja, nisam bila 'zec' ili kako god vi to nazivali. Upravo radi prljave kampanje koja je već krenula u 'rovovima' u smislu podcjenjivanja mene kao žene očito nemam hrabrosti izložiti svoju obitelj, a pogotovo malodobne djevojčice, od mogućih ponižavanja kroz medije koji su do sada bili korektni", objavila je Starešinić na Facebooku.

Objasnila je da je mogućnost kandidature najavila kako bi ohrablila članove stranke i probudila proces demokratizacije. "Na kraju pozivam sve koji imaju želju, hrabrosti i ludosti da se kandidiraju", dodala je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene