Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O ratifikaciji ugovora

Milanović s danskim ministrom i veleposlanicima EU-a: 'Vjerujemo u pozitivno izvješće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović sastao se u srijedu s danskim ministrom za europske poslove Nicolaijem Wammenom koji ga je obavijestio da će Danska ratificirati hrvatski pristupni ugovor početkom svibnja, priopćeno je iz vlade.

Razgovarali su o procesu ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora, a ministar Wammen prenio je čvrstu potporu Danske hrvatskom članstvu u Europskoj uniji. "Uvjereni smo da će Hrvatska na vrijeme riješiti preostale zadaće te da će nadolazeće izvješće Europske komisije biti pozitivno", rekao je, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao

>> Pusić u Saboru predstavila plan za Ljubljansku banku

Hrvatski premijer Zoran Milanović govorio je u srijedu i s veleposlanicima zemalja Europske unije akreditiranim u Hrvatskoj o reformi pravosuđa i poboljšanju investicijske klime, priopćeno je iz Delegacije EU-a u Hrvatskoj. Milanović je bio gost-govornik na sastanku s veleposlanicima EU-a što ga je organizirao šef Delegacije EU-a Paul Vandoren.

Veleposlanici su s Milanovićem razgovarali o preostalim zadaćama koje pred Hrvatskom stoje uoči ulaska u EU, osobito o o reformi i unapređenju učinkovitosti pravosuđa, te o potrebi da se poboljšanjem investicijske klime potakne gospodarski oporavak Hrvatske, navodi se u priopćenju.

Svi pokazatelji upućuju na to da je Hrvatska na pravome putu, rekao je veleposlanik Vandoren i dodao da je proljetno izvješće Europske komisije u pripremi, a trenutno se analiziraju podaci koje je Hrvatska dostavila. Pohvalio je hrvatski napredak, kaže se u priopćenju. "Uvjeren sam da će idućih tjedana hrvatske vlasti ostvariti i preostalo kako bi izvještaj mogao sadržavati veoma jasnu poruku o razini hrvatske spremnosti" za ulazak u EU, kaže se u priopćenju.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene