Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati u Čileu

Milanović putuje u Čile: Susrest će se s najmlađim tamošnjim predsjednikom, koji je podrijetlom s Ugljana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zoran Milanović odlazi u službeni posjet Republici Čileu gdje će boraviti od 8. do 15. prosinca.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović od 8. do 15. prosinca boravit će u Čileu na poziv novoizabranog predsjednika Gabriela Borića.

36-godišnji Gabriel Borić hrvatskog je podrijetla s otoka Ugljana, a izabran je za predsjednika Čilea krajem prošle godine te je i najmlađi predsjednik te države u povijesti i predsjednik Čilea izabran s najvećim brojem glasova u povijesti.

Milanović će se s Borićem sastati u glavnom gradu Santiagu, gdje će održati i predavanje za akademsku zajednicu i diplomatski zbor na tamošnjem sveučilištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvati u BiH Milanović u Čitluku odlikovao postrojbu Gavran HVO-a: "Na vas smo ponosni i zahvalni što ste učinili za slobodu Hrvatske"

U Valparaisu, gdje je sjedište čileanske zakonodavne vlasti, predsjednik Milanović posjetit će Nacionalni kongres Čilea i održati sastanak s predsjednikom Zastupničkog doma Čilea Vladom Miroševićem, također hrvatskoj podrijetla.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović Vatrene pratio iz VIP lože Predsjednik Milanović nakon utakmice: "Nije ovo sreća, ovo je bio vrhunski posao"

Na Milanovićevom tjednom rasporedu je i susret s hrvatskim iseljenicima koji žive u Antofagasti na sjeveru Čilea i Punta Arenasu na jugu Čilea kao i posjet institucijama, društvima i znamenitostima hrvatskih iseljenika u Čileu, a obići će i Europski južni opservatorij i najveći optički teleskop na svijetu, smješten u regiji Antofagasta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene