Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradnja Pelješkog mosta trajat će do tri godine.


Premijer Zoran Milanović najavio je danas da će gradnja Pelješkog mosta počet će vrlo brzo.

'Danas smo potpuno u pravu kad kažemo da će se taj most graditi, da će to početi vrlo brzo i da će procedura biti dovedena do kraja u zadnjem kvartalu ove godine. Ovaj smo postupak doveli do samog početka njegovog izvođenja. Sve kasnije će biti lakše. Dakle, tu je sada novac, tu su sada jasni kriteriji izvođenja, most je odabran od strane onih koji u Europi o tome odlučuju kao najbolja opcija od nekoliko opcija koje su ponuđene', rekao je Milanović na današnjem predstavljanju projekta prometnog povezivanja juga Hrvatske.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović Zoran Milanović o skandalu u Srbiji: ''Draža Mihailović je bio jedna obična budala'' Predsjednik Zoran Milanović Milanović: "Ako je Plenković bez ikakvog iskustva uspio postati ovako famozan premijer, onda je gospođa Đurđević dorasla poslu za koji se javila"

Rekao je da je riječ o građevinskom, ali i političkom projektu, te da će most omogućiti lakše i sigurnije putovanje ljudi i brže putovanje robe.

Matanović: BiH i Hrvatska dogovaraju gradnju Pelješkog mosta

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je da će gradnja trajati od 2,5 do 3 godine. Vrijednost mosta s gradnjom okolnih cesta bit će 2,8 milijardi kuna, od čega će do 85 posto biti sufinancirano iz EU fondova.

Naglasio je da je naslijeđeni projekt Pelješkog mosta bio financijski i tehnički predimenzioniran, a financijska sredstva nisu bila osigurana.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook