Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTAR ISTUP

Milanović: "Predsjednica pokazuje razumijevanje za nepravdu, netoleranciju i nečovječnost"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović oštro se osvrnuo na podršku koju je Kolinda Grabar-Kitarović dala potezu Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je u četvrtak sastanak s Ivanom Penavom, gradonačelnikom Vukovara. Podržala je njegovo protivljenje odluci Ustavnog suda o statutarnoj odluci ostvarivanja službene uporabe srpskog jezika i pisma na području Vukovara. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima"

O tom se njenom potezu danas na društvenim mrežama oglasio i Zoran MIlanović.

"Kao što je ne tako davno pokazala razumijevanje za Orbanove nasrtaje na važne hrvatske interese i Vučićeve ispade i laži, predsjednica Republike tako sada pokazuje i razumijevanje za nepoštivanje hrvatskog Ustava na koji je prisegnula. Pokazuje razumijevanje za nepravdu, netoleranciju i nečovječnost.

Statut Grada Vukovara, u koji su ugrađena prava manjina, donijela je HDZ-ova vlast u vrijeme kada su računali da ta ista prava manjine neće ni moći koristiti jer nisu dovoljno zastupljene u broju stanovnika Vukovara. Nakon što je popis stanovnika pokazao da su se stekli uvjeti za korištenje manjinskih prava koja su im ranije dana Statutom, počinje licemjerno osporavanje i uskraćivanje tih prava pozivanjem na prava i ugroženost većine, a što traje do danas. Ustav i zakoni mogu ti se sviđati ili ne sviđati, ali dok su na snazi moraš ih poštivati.

U modernoj, otvorenoj i slobodarskoj Hrvatskoj za koju se borim poštivat će se sva prava i slobode svih njenih građana", napisao je Milanović.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene