Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Provjerit ćemo onim metodama koje nam stoje na raspolaganju i zaštiti državne interese, poručio je Milanović.


I premijer Zoran Milanović osvrnuo se na napise u Večernjem listu kako je u slučaju arbitraže između Slovenije i Hrvatske došlo do skandala jer je, navodno, jedan sudac koji bi trebao biti nepristran, slovenskoj strani prenosio sve podatke koji su trebali biti tajni.

Hrvatska ostaje bez Piranskog zaljeva?!

Vezani članci Završen summit čelnika inicijative Brdo-Brijuni Milanović: "Ovo što sada službena politika jedne članice EU radi Sjevernoj Makedoniji je ono što ja zovem ulazak u intimni prostor" Granični prijelaz Bregana Slovenija predlaže Hrvatskoj da se olakša prijelaz granice za građane koji su primili samo jednu dozu AstraZenece

'To je zabrinjavajuće, vidjet ćemo, ne izgleda dobro, ali sa malom zadrškom to kažem, provjerit ćemo onim metodama koje nam stoje na raspolaganju i zaštiti državne interese', rekao je premijer koji je objasnio i da nema što oduzeti ni dodati na ono što je na današnjoj konferenciji za medije rekla ministrica Vesna Pusić .

Karamarko u vezi s Piranskim zaljevom pozvao na jedinstvo i zajedništvo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u srijedu kako zabrinjava objava transkripata o arbitraži sa Slovenijom u vezi s Piranskim zaljevom te je pozvao hrvatsku predsjednicu, predjednika Vlade i Hrvatski sabor na jedinstvo i zajedništvo u obrani nacionalnoga i državnog interesa i našeg prava da sačuvamo svoj teritorij koji nam na prijevaru pokušavaju oduzeti.

Kako je rekao Karamarko u Osijeku, zabrinjava nas, ako su transkripati točni, da je to onda velika manipulacija da bi se na jedan nelegalan način pokušalo utjecati na odluke abitražnog suda tako da Slovenija na nepošten način dođe do dvije trećine Piranskog zaljeva.

Zato je pozvao na jedinstvo, pozvao je predsjednicu Republike, predsjednika Vlade i Hrvatski sabor da kažu 'ono što trebaju reći u ovome trenutku za Hrvatsku, što bi bilo bitno da stanemo na put takvim manipulacijama'.

Pusić održala izvanrednu pressicu: 'Prve sumnje imali smo još u proljeće'

U izjavi novinarima uoči klauzure HDZ-a za 4. izbornu jedinicu Karamarko je rekao kako to zabrinjava i zato što nije u duhu dobrosusjedskih odnosa, pri čemu je ocijenio da je kršenje pravila Arbitražnog suda skandalozno.

Istaknuo je da u ovome trenutku 'može jedino pozvati na zajedništvo u obrani nacionalnoga i državnog interesa te našeg prava da sačuvamo svoj teritorij koji neki očito na prijevaru pokušavaju oduzeti'.(Hina/Ma.B.)

Večernji list objavio je u srijedu da raspolaže transkriptima koji pokazuju da su se slovenski sudac u arbitražnom vijeću, koje odlučuje o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije, dogovarao s predstavnicom slovenske vlade o svojim koracima. Prema tom listu arbitražni će sud dodijeliti veći dio Piranskog zaljeva Sloveniji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook