Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Pule natrag kući

''Crko Maršal'': Milanović neće na krunidbu u London jer se Vladi pokvario avion. Uletio Plenković, šalje ministra

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović neće otputovati na svečanost krunidbe kralja Charlesa III. u London.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović trebao je otputovati na svečanost krunidbe kralja Charlesa III. u London, koja se održava u subotu, 6. svibnja 2023. godine.

No od njegova puta u britansku prijestolnicu neće biti ništa.

Vladina Direkcija za korištenje službenih zrakoplova obavijestila je Ured Predsjednika Republike da službeni zrakoplov ima tehnički kvar zbog kojega se ne može koristiti za planirani let, priopćeno je s Pantovčaka.

Dnevnik Nove TV doznaje da je na službenom letu aviona koji se koristi za potrebe dužnosnika - testiran jedan od sustava. No, kako tehnički test nije uspio, vraćen je u zračnu luku, a od proizvođača naručen zamjenski dio.

Milanović je planirao danas popodne, nakon svečanog programa povodom Dana grada u Puli, otputovati u London.

Kako bi Hrvatska bila zastupljena na tom svečanom događaju, u London će, javili su iz Banskih dvora, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman.

On će u London putovati redovnim komercijalnim letom.

I izjavi za medije u Puli Milanović je poželio britanskom kralju Karlu III. dug život i vladavinu, nekoliko sati pošto je Pantovčak objavio da predsjednik neće otputovati na njegovu krunidbu zbog kvara na službenom zrakoplovu.

"Crko Maršal. Pokvario se avion. To se često događa, a ne mogu blokirati cijeli tjedan s obzirom na to da je to trebao biti protokolarni, revijalni posjet u kojemu sjediš pet sati na jednom mjestu", rekao je Milanović.

O ustašama i talijanskom kralju

"Želim kralju dug život i da vlada kao majka. Što znači još 70 godina...", rekao je uz osmijeh pa ponovio: "Bez zezanja, neka bar doživi majčinu dob.''

Na upit novinara koliko će on još vladati, odgovorio je da on ne vlada. "Kaže se da kraljevi kraljuju, ne upravljaju. A ja ni to. To je dobro, da. Hrvatska je imala priliku uzeti talijanskog kralja za vrijeme ustaša, ali propustili smo je", rekao je Milanović smijući se.

Pročitajte i ovo Charles III. nacija u iščekivanju Posljednje pripreme za povijesni događaj: "Proslave su golem gospodarski poticaj"

Pročitajte i ovo Pripreme za krunidbu kralja Charlesa - 4 Pratite uživo na Novoj TV Traju pripreme za najveći ceremonijalni događaj desetljeća: Priprema se odjeća za kralja koju nitko nije nosio već 70 godina

Prijenos krunidbe kralja Charlesa III. u subotu, 6. svibnja, moći ćete pratiti na Novoj TV sa zanimljivim gostima u studiju, našim reporterima iz Londona. Uživo ćemo pratiti najveći ceremonijalni događaj desetljeća.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene