Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u petak vezano za jučerašnje izuzimanje dokumenta iz ureda njegove stranke i gradske uprave zbog dodjeljivanja prostora njegovoj stranici i reklamiranja stranačke konvencije, da se nije ogriješio o zakon, ali da ga žele zaustaviti zbog straha od parlamentarnih izbora.


"Ja sam za 16 godina potpisao svima prostore - HDZ-u 25, SDP-u 30, HNS-u 18 prostora, a nigdje ne piše u zakonu da gradonačelnik Bandić s najjačom strankom u gradu Zagrebu ne može imati jedan prostor", izjavio je Bandić novinarima nakon sjednice optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda koje je obustavilo postupak protiv njega i ostalih u slučaju pogodovanja udruzi U me obitelji.

Vezani članci Lokalni izbori, ilustracija I prije izborne nedjelje u ovim se mjestima zna tko je pobjednik Berislav Šipuš Peglao službenu karticu: Bivši ministar kulture osuđen na godinu dana zatvora

"Ako zakon donese da gradonačeklnik ne smije imati prostor i ne smije imati stranku onda sam ja u sukobu interesa", rekao je Bandić, dodavši da on ima samo jedan prostor iako ima zastupnika koliko svi oni zajedno.

Dodao je da su najam prostora za konvenciju održanu početkom srpnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski platili 42 tisuća kuna. "Ali, nije problem u tome. Problem je u tri tisuće ljudi u Lisinskom i straha od parlamentarnih izbora koji dolaze i da Bandića treba zaustaviti", rekao je gradonačelnik.

Sud odbacio optužnicu protiv Bandića!

Komentirajući navodne tvrdnje Gonga da se ogriješio o zakon o sprječavanju sukoba interesa i zakon o financiranju stranaka i izborne promidžbe, Bandić je rekao da ako se zakonom zabrani Bandiću osnovati stranku da je onda on u sukobu interesa. "Ali u zakonu toga još nema. Mi nismo u Sjevernoj Koreji, mi smo demokratska Republika Hrvatska", rekao Bandić.

Tvrdi da on nije mijenjao pravilnik već ga je samo prilagodio za sve isto. Upitan je li slučajnost što je to bilo uoči konvencije kazao je da ništa nije slučajno. "Slučajno je za sve isto i dosad nitko nije plaćao plakatiranje i neće plaćati u buduće", rekao je.

"Ali problem je u punoj dvorani u kojoj vi niste bili, da ste bili vidjeli biste. Ali vidjeli su ljudi. Drugi su prenijeli. Zaustavite Reuters - to je pitanje, ali neće uspjeti. Mi idemo dalje", rekao je Bandić.

Njegova odvjetnica rekla je kako imaju saznanja da je policija po nalogu Uskoka pokušala ući u prostorije ali da nisu ušli. "Ja imam informaciju da nisu ušli jer su prostorije bile zaključane", rekla je Sloković.

Policija je, na zahtjev Uskoka, u četvrtak ušla u urede stranke Bandić Milan 365 i u zagrebačku gradsku upravu. Iz izvora bliskih istrazi, doznaje se da je policija izuzimala dokumente vezane uz održavanje i reklamiranje konvencije stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, održane početkom srpnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Tri dana prije te konvencije, Bandić je donio pravilnik koji mu je omogućio da kao gradonačelnik svojoj stranci odobri da bez naknade na 30 mjesta u gradu privremeno postavi jumbo plakate kojima je skup najavljivan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook