Milan Bandić (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Milan Bandić (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, na 19. obljetnicu stupanja na vlast, odgovarao je u subotu na pitanje novinara o aktualnim gradskim problemima, među kojima je i obavijest koju su primili korisnici zagrebačkog Hipodroma da moraju isprazniti štale.


Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je novinare u subotu na "susret na terenu", na jednom od aktualnih gradskih gradilišta – gradilištu sljemenske žičare.

Vezani članci Nina Kraljić - 1 Nina Kraljić dobila novčanu donaciju od Bandića koju je sama tražila: Iz Grada Zagreba objasnili da je to unikatni etnoprojekt Bandić pročelnicu Matijević nagradio s 3 plaće - 1 Državna revizija utvrdi nepravilnosti, a Bandić daje - nagradu: Pročelnica gradskog ureda nagrađena s čak tri plaće

Bandić je odgovarao na pitanja novinara o aktualnim temama. Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Josipe Krajinović je li mu u 19 godina vladavine najgori bio boravak u istražnom zatvoru u Remetincu, gradonačelnik je odgovorio da ''svatko tko u hrvatskoj politici nešto vrijedi, bio je najmanje tri mjeseca u zatvoru''.

Na pitanje o obavijesti korisnicima zagrebačkog Hipodroma da se do prosinca moraju iseliti i isprazniti štale, gradonačelnik je kazao kako je to privatan problem te da privatni konji nisu njegova briga. "Hipodrom ide u sklopu Zagreb Cityja u aktiviranje građevinske zone. Svi su tamo dok se ne proglasi javni interes grada. To su privatni konji, neka plate. Pa neće gradonačelnik voditi računa o privatnim konjima ljudi. Između Zagreb Cityja i privatnih konja - biram Zagreb City", zaključio je.

Podsjetimo, u petak je održan sastanak korisnika zagrebačkog Hipodroma, a povod sastanku je šokantna obavijest.

Korisnike Hipodroma iznenadila je obavijest da moraju napustiti hipodrom i isprazniti štale, odnosno odvesti konje. Rok za selidbu imaju do početka prosinca 2019. godine, a gdje bi se trebali preseliti, zasad nije poznato.

Korisnike Hipodroma je o iseljavanju obavijestio sam Hipodrom.

Predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza o šokantnoj obavijesti Hipodroma: "Dobili smo poruku – otiđite i ne vraćajte se"