Korisnike zagrebačkog Hipodroma šokirala je iznenadna obavijest da se moraju iseliti i isprazniti štale - do 1. prosinca 2019. godine.

Galerija Predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza Mlader Berzić (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza Mlader Berzić i reporterka Dnevnika Nov eTV Sanja Vištica (Foto: Dnevnik.hr) zagrebački Hipodrom (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) +0 Zagrebački Hipodrom (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)

U petak je obilježen Dan Grada Zagreba i do gradonačelik Milan Bandić i suradnici cijeli dan slave s građanima, nekima pak nije do slavlja. Iako najrazvijeniji hrvatski grad, Zageb je i grad neispunjenih obećanja i propusta.

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Bandić dobio odbijenicu za GUP: Zasad ništa od gradnje "zagrebačkog Manhattana" Novi prijedlog izmjene GUP-a? (Foto: Dnevnik.hr) Nisu samo Hipodrom i Velesajam: Izmjene GUP-a mogle bi potpuno promijeniti lice Zagreba, doznajte što se sve planira

U 19 sati započeo je sastanak korisnika zagrebačkog Hipodroma, a povod sastanku je šokantna obavijest.

Naime, korisnike Hipodroma iznenadila je obavijet da moraju napustiti hipodrom i isprazniti štale, odnosno odvesti konje. Rok za selidbu imaju do početka prosinca 2019. godine, a gdje bi se trebali preseliti, zasad nije poznato.

Korisnike Hipodroma je o iseljavanju obavijestio sam Hipodrom.

Gradonačelnik Bandić nedavno je, podsjetimo najavio da će napraviti "zagrebački Manhattan", a riječ je o prostoru koji bi se protezao od Jadranskog mosta na zapadu, rijeke Save na sjeveru, Velesajma na jugu te prostora između zgrade Ine i Mosta slobode na istoku.

O ovoj temi u Dnevniku Nove TV razgovarali smo s Mladenom Brezićem, predsjednikom Zagrebačkog konjičkog saveza.

Zašto morate iseliti konje?

Moramo se iseliti po odluci grada. Dobili smo u srijedu odluku da se svima koji ovdje drže konje otkazuje ugovor s 31. studenim ove godine.

Koliko je tu konja?

Na hipodromu je 170 konja. Hipodrom je nositelj kompletnog konjičkog sporta Hrvatske. Ovdje su prošli najbolji jahači Hrvatske, reprezentativci u svim konjičkim disciplinama.

Postoji li alternativa, gdje s toliko konja?

Alternativu nemamo. Rekao bih da smo jako iznenađeni odlukom grada i gradonačelnika kojeg smo smatrali velikim ljubiteljem konjičkog sporta, koji je ovdje bio vrlo čest gost. Puno sam je pomogao u razvoju konjičkog sporta i materijalno nas podržavao na svakom koraku. Dobili smo poruku – otiđite i ne vraćajte se. Smatramo da to nije u redu. Po zakonu o sportu prvo nam se mora osigurati alternativno mjesto gdje se i dalje možemo uspješno baviti konjičkim sportom. Htjeli bi prvenstveno zadržati ovaj prostor, jer je idealan za bavljenje konjičkim sportom.

Jesu li vam nudili ikakvu alternativu?

Ne. Što je nevjerojatno. To se nikada nije dogodilo ni jednom sportu.

Što ćete sada?

Pokušat ćemo se osigurati na sve pravne strane da nam se to ne dogodi. Zakon o sportu nas u tome jako štiti.

Jesu li rekli zašto morate otići?

Ne. Piše da investitoru trebamo osloboditi prostor hipodroma. Nije nam jasno tko je investitor, nismo imali direktne razgovore ni s kim u gradu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju