Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Obišao radove

Bandić najavio: Nova sljemenska žičara do kraja 2018.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova sljemenska žičara, ukupne vrijednosti 142 milijuna kuna, trebala bi biti puštena u promet u kolovozu 2018. godine, priopćeno je u četvrtak iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba.

Nova žičara bit će suvremenija, brža i sigurnija od stare te prevoziti 1500 putnika na sat. Imat će 84 kabine opremljene najmodernijom tehnologijom s kapacitetom od 10 osoba, a vožnja od početne stanice u Dolju do Vidikovca trajat će 16 minuta.

Pročitajte i ovo Zimske radosti na Sljemenu Goleme brojke Besplatna žičara, građane se moli samo jedna stvar: "Svakih sat vremena žičarom se prevezlo 1000 posjetitelja" Sljemenska žičara Ovaj vikend Tomašević kao Bandić: "Odlučio sam svim posjetiteljima omogućiti besplatan prijevoz žičarom"

Kako ističu u gradskoj upravi, projektom izgradnje nove žičare želi se rasteretiti postojeća prometna infrastruktura do Sljemena te dodatno povećati broj posjetitelja, a njome će građani Zagreba dobiti i važan infrastrukturni objekt koji će koristiti daljnjem razvoju turističkih, sportskih i rekreacijskih potencijala Sljemena. Nova žičara omogućit će i veću ekološku zaštitu Sljemena te brže ostvarenje vizije Sljemena bez automobila.

"Sljemenska žičara bit će gotova u punom profilu do početka Snježne kraljice 2019"., rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na gornjoj postaji stare sljemenske žičare gdje je obišao radove.

"Zagrepčani iz bilo kojeg dijela grada moći će sjesti na tramvaj sa skijama i pancericama i odvesti se izravno do donje postaje nove žičare, te za svega nekoliko minuta biti na prvoj startnoj poziciji", dodao je Bandić nakon obilaska.

Član skupine za izgradnju nove žičare Ivica Blažun objasnio je da se u drugoj fazi radova uklanja sva stara oprema žičare odnosno zatezna, vučna i nosiva užad, te svi stupovi na trasi žičare i njihovi temelji. Prema projektu nove sljemenske žičare zadržat će se objekti Gornje i Donje postaje na kojima će se sanirati krovišta od azbesta.

Na zgradi Donje postaje mijenjat će se također sva vanjska stolarija, a na Gornjoj postaji s fasade skinuti azbestne ploče. Uskoro će biti uklonjena i pogonska i čelična konstrukcija u Gornjoj postaji te izvedeni svi predviđeni sanacijski radovi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene