Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgođeno ročište

Bandić se oporavlja nakon operacije: "Živ sam i zdrav, vidimo se brzo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić dobio je kilu dižući teški lonac. Jučer je završio na operaciji, a kako doznajemo u stožeru njegove stranke, operacije je prošla te se gradonačelnik oporavlja. Zbog toga je odgođena sjednica optužnog vijeća u slučaju "štandovi" u kojem je Bandić prvookrivljenik

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić oporavlja se nakon jučeršanje operacije kile. Kako doznajemo iz stožera njegove stranke, Bandić se probudio nakon operacije u bolnici Sveti Duh te je sve u redu.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

Bandić je na svom Facebook profilu objavio kako je živ i zdrav te poručio "Vidimo se brzo"

Žarko Rašić, predstojnik Klinike za kirurgiju KB Sveti Duh, potvrdio nam je da je operacija prošla dobro i da će Bandić u bolnici boraviti oko dva dana. Bandić je u bolnicu došao u ponedjeljak oko 22 sata s uklještenom desnostranom preponskom kilom, a operiran je oko ponoći.

"Zahvat je trajao oko 60 minuta, protekao je uredno te je rani poslijeoperacijski tijek u potpunosti uredan", kaže prof.dr. Rašić, dodajući da bi osoba nakon ovakve operacije trebala biti pošteđena težih fizičkih aktivnosti između 30 i 45 dana. "Ali poznavajući mentalitet gradonačelnika, ne očekujem da će se u potpunosti pridržavati svih uputa, posebno glede mirovanja", dodaje Rašić

Preporuka se odnosi na dizanje i nošenje tereta i na cjelodnevnu aktivnost. Ovisno o tome kako će izgledati rana, Bandića bi iz bolnice mogli otpustiti u srijedu ili četvrtak. 

Podsjetimo, Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i kandidat za novi mandat, rekao je jučer u Maksimiru da je dobio kilu dižući teški lonac.

''Dobio sam kilu na lijevoj preponi dižući lonac od 80 kilograma i večeras iza 9 idem na operaciju. To je ekskluzivna informacija. Tko traži vraga… Operirat ćemo i sutra opet raditi'', rekao je Bandić novinarima dok je građanima u Maksimiru povodom Praznika rada dijelio grah.

Opet odgođena odluka o optužnici

Na Županijskom sudu u Zagrebu potvrdili su za DNEVNIK.hr da je sjednica optužnog vijeća u slučaju "štandovi" odgođena jer je Bandić, koji je prvookrivljenik u ovom slučaju, u bolnici. 

Sud je zatražio od bolnice očitovanje o Bandićevom stanju i o tome kada će biti otpušten iz bolnice, nakon čega će zakazati novu sjednicu. 

Sjednica je u ovom slučaju otkazivana već nekoliko puta, posljednji put krajem veljače, nakon što je Bandićeva obrana zatražila izuzeće sutkinje Tanje Pavelin Borzić, koja vodi ovaj slučaj. 

Prije toga odgođena je jer su Bandićevi dotadašnji odvjetnici, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, otkazali punomoć.

Bandić je u slučaju štandovi optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi "U ime obitelji" priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Prvu optužnicu protiv Bandića u ovom slučaju optužno vijeće sutkinje Tanje Pavelin Borzić odbacilo je u srpnju 2015. zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela. No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka "jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju".

U prosincu prošle godine Vrhovni sud odbio je i Bandićevu žalbu da se iz spisa u aferi "štandovi" izdvoje iskazi svjedoka koje je tijekom istrage tužiteljstvo ispitalo bez nazočnosti obrane optuženika. Kada je obrana u listopadu tražila izdvajanje navodno nezakonitih dokaza, Uskok je tvrdio da je riječ o odugovlačenju postupka. No, Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković to je tada odbacila ističući da je riječ o povredi prava na dobru obranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene