Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Redovne letačke aktivnosti

MORH najavio prelete MIG-ova: Stanovnike ovih šest županija mogale bi prestrašiti detonacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni lovački avioni od srijede do petka će letjeti iznad šest hrvatskih županija u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a tijekom tih redovitih letačkih aktivnosti moguće je probijanje zvučnog zida uz kratkotrajnu pojačanu buku.

Iz Ministarstva obrane priopćili su da će piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila letjeti od danas do petka u periodu od 10 do 16 sati.

Planiran je probni let na podzvučnim brzinama u zoni probnih letova "Lekenik", nakon čega će se provoditi zadnja faza ispitivanja aviona.

Pročitajte i ovo Tri zrakoplova F-16 NATO saveza (Foto: Arhiva/AFP) zajednička obuka Američki F-16 i danas iznad Hrvatske: HDZ objavio "dvije loše vijesti za Kremljenka s Pantovčaka"

Pročitajte i ovo Zoran Milanović I danas će letjeti Milanović: ''Premijer je sam dogovorio prelet i toga više neće biti. Takvo seljačko ponašanje neću komentirati''

Prilikom prelijetanja se očekuje probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara.

Zbog očekivane kratkotrajne pojačane buke uslijed probijanja zvučnog zida iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene