Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jeste spremni za zimu? Neki su ovaj vikend sigurno iskoristili za pospremanje ormara i vađenje prave zimske odjeće. Meteorolozi se ne šale kad kažu stiže ciča zima.


Kape, rukavice, šalovi i kaputi, sve će to idućih tjedana biti itekako potrebno jer stiže zahladnjenje. 'Još sutra će biti relativno ugodne temperature, a onda će zahladnjeti. Prema kraju tjedna u kopnenom području temperature će se spustiti ispod pet stupnjeva, a tijekom noći i jutra čak i ispod ništice', kaže meteorolog Darijo Brzoja.

Vezani članci Propao im strop Konačno im se odmrznule cijevi, a onda su uslijedili samo novi problemi Slika nije dostupna POLARNE HLADNOĆE DO ČETVRTKA Donosimo kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

>> Idući tjedan najviše temperature oko nule

Koja pahulja mogla bi zabijeliti Gorski kotar. Najhladnije će biti na području Delnica gdje će se temperatura krajem tjedna spustiti i do minus deset. Posebno oprezni moraju biti vozači. Svakodnevno praćenje stanja na cestama samo je dio zimskih pravila. Zagrebačka zimska služba spremna je za mogući snijeg.

Niske temperature stižu i u Dalmaciju

'Angažirano je 197 ekipa, raspoređeno diljem grada u 10 službi i ukupno je pripremljeno 12.300 tona soli', ističe Alen Gospočić, direktor Zagrebačkih cesta. Dok se neki spremaju za zimu, 400-tinjak kilometara južnije od Zagreba posve drugačija razglednica. No niske temperature neće zaobići ni Dalmaciju, pa će tako već one jutarnje biti ispod nule.

Temperature koje se očekuju ne bi trebale uzrokovati veće zdravstvene poteškoće, tek malo povećana doza opreza za one malo boležljivije. Liječnica opće prakse Vesna Potočki Rukavina poručuje građanima topliju odjeću te uzimanje vitamina i toplih napitaka. Američki meteorolozi kažu kako bi 2010. godina mogla biti i najtoplija otkako postoje mjerenja. Niske temperature koje nas očekuju sada su napokon u skladu s godišnjim dobom.