Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagla promjena vremena

Idući tjedan najviše temperature oko nule

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studeni i nije bio tako studen kako mu govori ime. Šal, rukavice i kape još su malo skupljale prašinu u ormaru. No, uskoro bi nam mogle zatrebati.

Naime, već idućeg tjedna moglo bi se zabijeliti, a živa na termometru otići u minus. 'Od nedjelje će se temperature spuštati i slijedi zahlađenje, a od utorka i osjetno zahlađenje. Oborine se očekuju cijeli tjedan, dok će u noći s ponedjeljka na utorak početi sniježiti u gorju. Snijeg bi u utorak mogao pasti i u nizinama, ali ne toliko da bi stvarao probleme u prometu. Padat će usporedno s kišom', rekla je za Dnevnik.hr dežurna sinoptičarka u DHMZ-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija, automobil Hladne noći Dio zemlje probudio se u minusima: U brojnim regijama upaljen meteoalarm, HAK izdao upozorenje Snijeg u Europi - 3 DHMZ izdao upozorenje Ovih dana svi govore o polarnom vorteksu, koji stiže i u Hrvatsku: "Temperature bi se mogle spustiti do -15"

>> Niske temperature: Na Zavižanu pao snijeg

Dodala je kako će idući tjedan najviše dnevne temperature biti oko nula Celzijevih stupnjeva, dok će se jutarnje kretati oko minus 5. No, prije naglog zahlađenja očekuje nas topla subota. 'U subotu nas očekuje suho i djelomice sunčano vrijeme. Temperatura u Zagrebu kretat će se oko 13 ili 14 stupnjeva', rekla je sinoptičarka. Zato iskoristite ove posljednje zrake sunca i provedite subotu na otvorenom.

'Svi oni koji su bili uznemireni dosadašnjim pretoplim studenskim vremenom, neka znaju, sada je tome kraj. Očekujemo obrat vremena, tako da će zamjetno zahladiti, do sredine slijedećeg tjedna temperatura će se sniziti oko 20 stupnjeva. Snijeg u planinama padat će zasigurno, a u nizinama možda', rekao je meteorolog Milan Sijerković.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene