Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čini se kako pomilovanje Dragiše Čančarevića ratnog zločinca i dalje diže medijsku prašinu. Danas je ponovni novinarski upit o tome vidno uzrujao predsjednika Mesića. Više u video prilogu.


Predsjednik Stjepan Mesić danas je nakon svečane proslave Dana grada Koprivnice, odgovarajući na brojna novinarska pitanja rekao kako se nada da će Hrvatski sabor prihvatiti zakon o kažnjavanju ratnog profiterstva jer, dodao je, tko bi se usudio to ne poduprijeti - taj bi izgubio izbore.

Vezani članci Lisice, ilustracija Pokušaj ubojstva u Koprivnici: Pijani 19-godišnjak metalnom šipkom teško ozlijedio brata Hitna pomoć, ilustracija Mlada vozačica umrla nakon prevrtanja automobila u sudaru. Mladić koji se zabio u nju još se bori za život

Mesić je izjavio kako je ideja o izradi zakona osim SDP-ova i
djelomično njegova.

'Ne bi bilo dobro da veliki pljačkaši završe po onome 'tko je uzeo, uzeo'. Ako je ova zemlja bila u opasnosti, svi smo morali dati svoj dio, pa i oni koji su kupovali oružje, ali ne tako da se milijunima izgubi trag', izjavio je Mesić.

Kako je rekao, kad je Hrvatska postala samostalna, više nije bilo nijednog razloga da stotine računa ostanu u inozemnim bankama, nego su trebali biti prebačeni u Hrvatsku. Ovako je teško ući u trag, ali mora se ići u banke, ući u sve transfere i vidjeti na čije račune je doznačivan novac, dodao je Mesić.

Na novinarski upit što misli o skupovima potpore pritvorenom
Branimiru Glavašu odgovorio je da je protiv politiziranja bilo kojeg pravosudnog slučaja, pa tako i u Glavaševu slučaju, koji treba odgovarati na pitanja sudaca kao i svaki drugi građanin.

Na upit o Zakonu o privatizaciji rekao je da se ipak mogu ispraviti pogrješke učinjene u privatizaciji te da se sada pokušava ispravno postupiti ondje gdje još nije završila privatizacija, no u svakom će slučaju biti bolje nego je bilo. Smatram da radnicima treba omogućiti što veće udjele u vlasništvu, iznad 25 posto, i za to nije kasno, rekao je Mesić.