Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesića razljutilo pitanje o pomilovanju Srba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako pomilovanje Dragiše Čančarevića ratnog zločinca i dalje diže medijsku prašinu. Danas je ponovni novinarski upit o tome vidno uzrujao predsjednika Mesića. Više u video prilogu.

Predsjednik Stjepan Mesić danas je nakon svečane proslave Dana grada Koprivnice, odgovarajući na brojna novinarska pitanja rekao kako se nada da će Hrvatski sabor prihvatiti zakon o kažnjavanju ratnog profiterstva jer, dodao je, tko bi se usudio to ne poduprijeti - taj bi izgubio izbore.

Pročitajte i ovo Fizičko zlostavljanje - Ilustracija kaznene prijave Proširila se snimka: Maloljetnici zlostavljali autističnog mladića jer ne navija za Dinamo, pronašla ih policija Slika nije dostupna Tema dana Treba li Stjepan Mesić otkriti tko mu je posudio novac za stanove?

Mesić je izjavio kako je ideja o izradi zakona osim SDP-ova i
djelomično njegova.

'Ne bi bilo dobro da veliki pljačkaši završe po onome 'tko je uzeo, uzeo'. Ako je ova zemlja bila u opasnosti, svi smo morali dati svoj dio, pa i oni koji su kupovali oružje, ali ne tako da se milijunima izgubi trag', izjavio je Mesić.

Kako je rekao, kad je Hrvatska postala samostalna, više nije bilo nijednog razloga da stotine računa ostanu u inozemnim bankama, nego su trebali biti prebačeni u Hrvatsku. Ovako je teško ući u trag, ali mora se ići u banke, ući u sve transfere i vidjeti na čije račune je doznačivan novac, dodao je Mesić.

Na novinarski upit što misli o skupovima potpore pritvorenom
Branimiru Glavašu odgovorio je da je protiv politiziranja bilo kojeg pravosudnog slučaja, pa tako i u Glavaševu slučaju, koji treba odgovarati na pitanja sudaca kao i svaki drugi građanin.

Na upit o Zakonu o privatizaciji rekao je da se ipak mogu ispraviti pogrješke učinjene u privatizaciji te da se sada pokušava ispravno postupiti ondje gdje još nije završila privatizacija, no u svakom će slučaju biti bolje nego je bilo. Smatram da radnicima treba omogućiti što veće udjele u vlasništvu, iznad 25 posto, i za to nije kasno, rekao je Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene