Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Daimler

Mesić: To je najveća glupost koju sam ikada čuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priznanje čelnika Daimlera da su u Hrvatskoj dali mito od četiri milijuna eura za kupnju njihovih kamiona pokrenulo je lavinu reakcija - od političkih do pravosudnih.

Javnost čeka imena, USKOK dokumentaciju od američkih tužitelja, a predsjednik Mesić oštro je odgovorio na napade iz HDZ-a da je upravo on godinama lobirao za Daimler.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente Slika nije dostupna Tema dana Treba li Stjepan Mesić otkriti tko mu je posudio novac za stanove?

Stjepan Mesić demantira bilo kakvu umješanost u taj slučaj. Kaže da je razgovarao s Daimleorom o otvaranju novih radnih mjesta, ali da nikad nije lobirao za kupnju vatrogasnih vozila.

'To je jedna od većih gluposti koju sam čuo dosada', kaže bivši predsjednik RH Stjepan Mesić.

Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin bio je predsjednik povjerenstva. Ne zna ništa o davanju mita niti je čuo da je netko vršio pritisak na ostale članove. Jurin kaže da je natječaj proveden po zakonu te da je najvažniji uvjet bio tehničke karakteristike vozila. Tvrdi da se ostali konkurenti s natječaja žale bez razloga.

'Tvrtka Tehnoemhanika od 19 uvjeta nije zadovoljavala njih čak 9, a dovoljan je samo jedan da ne prođete na natječaju', objašnjava Jurin.

>> Daimler još samo mora reći kome je dao mito

Vatrogasci ponavljaju da su dobili najbolja vozila, ali traže odgovornost za one koje su uzeli mito. Čeka se novi iskaz čelnika Daimlera s konretnim imenima i funkcijama onih koji su uzeli novac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene