Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić pozdravio posjet nadbiskupa Bozanića Jasenovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić pozdravio je u četvrtak posjet Jasenovcu zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića, rekavši da je to trebao učiniti 'znatno prije'.

'Mislim da je dobro što je otišao, a bilo bi bolje da je otišao znatno prije, jer mjesto kao što je Jasenovac zaslužuje da se tim žrtvama svi poklonimo', rekao je Mesić u New Yorku odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara o Bozanićevu posjetu Jasenovcu. 'Te su žrtve ubijene samo zato što su različite, a to je trebala uzeti u obzir i Katolička i svaka druga crkva', istaknuo je.

Pročitajte i ovo Jasenovac Policija ga presrela MUP o srpskom ministru koji je pokušao otići u Jasenovac: "Posjet nije mogao biti odobren" Spomen park Jasenovac Najavio prosvjednu notu Dačić: ''Srpski ministar je htio u Jasenovac. Hrvatska policija ga je zaustavila i okružila''

Mesić je zadnjih godina opetovano kritizirao crkveni vrh u Hrvatskoj zbog izbjegavanja posjeta spomen-području koncentracijskog logora u Jasenovcu. Mesić u četvrtak nije komentirao govor koji je kadrinal Bozanić održao u Jasenovcu, jer nije imao uvid u njega, kako se doznaje od predsjednikovih suradnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene